menu Home
AndorraPólitica

Andorra i Espanya comparteixen estratègies per avançar cap a la igualtat de gènere

Ràdio Valira | 20 de febrer de 2024

La secretària d’Estat d’Igualtat i Participació Ciutadana, Mariona Cadena, s’ha desplaçat en visita oficial a Madrid per reunir-se amb la secretària d’Estat d’Igualtat i per l’Erradicació de la Violència de Gènere del Govern d’Espanya, Aina Calvo. Durant la trobada, que s’ha celebrat aquest dimarts a la seu del ministeri d’Igualtat, Cadena i Calvo han compartit les estratègies i mecanismes que els dos executius duen a terme per tal d’avançar cap a la igualtat de gènere plena i efectiva.

Cadena s’ha referit als progressos que s’han anat concretant al llarg dels darrers anys a Andorra, mitjançant polítiques de prevenció i de lluita contra les desigualtats estructurals, com per exemple l’organització de formacions als diferents professionals que intervenen en casos de violència de gènere.

La secretària d’Estat ha explicat que el treball en pro de la igualtat va fer un pas endavant al país amb l’aprovació el 2022 de la llei per l’aplicació efectiva del dret a la igualtat de tracte i d’oportunitats i a la no- discriminació entre dones i homes. Un text que s’aplica a tots els àmbits de la vida social, econòmica, cultural i esportiva i política. També ha detallat que, sota aquesta normativa, les empreses privades i les entitats o administracions públiques hauran de disposar enguany de plans d’igualtat o de registres de la bretxa salarial, així com de mesures contra l’assetjament sexual.

Per la seva part, Calvo ha presentat el funcionament, així com l’estructura, del sistema de prevenció i acció contra la violència de gènere que té actualment el govern espanyol, i que compta amb la implicació activa de diferents actors, com ara policia o sanitaris. Les dues secretàries d’Estat han coincidit en el paper central de la formació, que veuen necessària per combatre la violència envers les dones.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play