menu Home
AndorraEconomiaGeneral

Les matriculacions cauen un 9,2% al gener

Ràdio Valira | 8 de febrer de 2024

Les matriculacions de vehicles durant el mes de gener han estat 275, el què suposa una variació percentual negativa del 9,2% respecte al mes de gener de l’any anterior. Aquest mes ha tingut una variació positiva ‘Motocicletes i Ciclomotors’ amb un 30,2% positiu. S’ha mantingut estable ‘Camions i Camionetes’. Per contra, els grups que han tingut variacions negatives són ‘Altres’ amb un 70,0% negatiu i ‘Turismes’ amb un 14,6% negatiu.

Les matriculacions de vehicles dels darrers 12 mesos han estat 4.013, fet que equival a una variació percentual del 14,0% respecte al període anterior, en què es van matricular 4.665 vehicles. ‘Camions i camionetes’ mostra una variació positiva de 39 unitats (10,5% positiu). La resta de categories mostren variacions negatives: ‘Turismes’ de 528 unitats menys (un 17,0% negatiu), ‘Motocicletes i ciclomotors’ de 89 unitats menys (8,7% neagatiu) i ‘Altres’ de 74 unitats menys (44,8% negatiu).

Aquest mes ha tingut una variació positiva: ‘Gasoil’ amb un 4,3%. Per contra, ‘Gasolina’ amb un 9,1% menys presenta una variació negativa. Pel que fa als vehicles elèctrics 100%, aquest mes se n’han matriculat 11, la mateixa quantitat que el mateix mes de l’any anterior. Quant als vehicles híbrids, en termes globals se n’han matriculat 54, 10 menys que l’any anterior. Per últim, dels vehicles ‘Sense carburant’, aquest mes se n’han matriculat 2, és a dir, 4 menys que al mateix mes de l’any anterior.

Durant els darrers dotze mesos i en comparació amb el mateix període anterior, cal destacar la disminució de matriculacions en els vehicles de ‘Gasolina’ amb 360 vehicles menys (un 13,7% negatiu), en els vehicles de ‘Gasoil’ amb 174 vehicles menys (un 19,1% negatiu) i en els vehicles ‘Elèctric 100%’ amb 120 vehicles menys (un 44,3% negatiu), mentre que mostren variacions positives les matriculacions dels ‘Híbrid gasolina no endollable’ amb 28 vehicles més (un 6,5% positiu), dels ‘Híbrid gasolina endollable’ amb 21 vehicles més (un 11,2% positiu) i dels ‘Híbrid gasoil endollable’ amb 4 vehicles més (un 66,7% positiu).

Pel que fa a les dades mensuals ajustades, un cop eliminades les variacions causades pels efectes del calendari i del període de l’any en què ens trobem, en el total de matriculacions es constata una tendència mensual a la baixa en els darrers tres mesos, tot i que positiva, situant-se aquest mes de gener en un 1,4% positiu. El grup de ‘Turismes’ mostra una tendència a la baixa, tot i que positiva, en els darrers tres mesos i al mes de gener se situa en un 1,5% positiu. Quant a ‘Motocicletes i Ciclomotors’, presenta una tendència mensual a la baixa en els darrers tres mesos i se situa en aquest mes de gener en un 0,3% negatiu. El grup de ‘Camions i Camionetes’ presenta una tendència mensual a la baixa en els darrers cinc mesos, situant-se aquest mes de gener en un 1,9% negatiu. Pel que fa al grup d’Altres’, mostra una tendència mensual a l’alça en els darrers cinc mesos i se situa en aquest mes de gener en un 3,6% positiu.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play