menu Home
AndorraEsports

Gabriel dona la millor versió a Pozza di Fassa

Ràdio Valira | 18 de gener de 2024

Bartumeu Gabriel confirma la seva millora després de la lesió a Pozza di Fassa (Itàlia). L’andorrà ha assolit una 20a posició del segon dia del gegant corresponent al Nacional de Letònia.

Gabriel acabava la primera mànega 30è, posició que remontaria en la segona mànega, després d’un últim crono li ha fet guanyar fins a deu posicions, acabant a només +1.68 del guanyador, austríac Kilian Pramstaller (1.43.70). A més, ha marcat 38.65, una xifra molt propera als 37.93 punts FIS que conserva actualment de l’última llista.

Per la seva banda, Àlex Rius ha finalitzat 31è al gegant, mentre que el jove U19 de l’EEBE, Alvar Calvo, ha sabut gestionar la cursa per apoderar-se de la 37a posició. En canvi, Xavier Cornella, que havia estat 35è a la primera mànega, no ha pogut disputar la segona degut a uns problemes d’esquena.

Una cursa amb complicacions

“Una bona segona mànega del Bartu, que ha fet el segon temps remuntant deu places i s’ha quedat a prop dels seus punts”, inicia l’entrenador Greg Ribotto, “La cursa estava bastant selectiva, havia nevat poc i molta humitat, amb no massa visibilitat a la primera mànega i per això hi ha hagut molt DNF, i per això el Bartu ha fet una cursa sòlida i intel·ligent”, analitza.

Remarca que Àlex Rius ha tingut alguna complicació més, degut a que “té poc entrenament en gegant i es tractava d’agafar confiança sobre la pista, el pendent, i també fer una mica d’esquí amb més velocitat perquè ens ajudi de cara a l’eslàlom”, la que es la modalitat de Rius.

Ribotto anuncia que Calvo també ha tingut dificultats en la sortida: “Pel que fa a Àlvar, sortint per darrera estava molt complicat avui, però l’objectiu era assolir mànegues fins el final i ho ha fet. Continua lluitant i agafant experiència. Poc a poc tindrà més confiança per millorar, però molt positiu avui acabar en una cursa amb molt de DNF”, finalitza.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play