menu Home
Andorrameteo

Les nevades permeten a Grandvalira Resorts ampliar l’oferta esquiable

Ràdio Valira | 11 de gener de 2024

Les estacions de Grandvalira Resorts han rebut entre finals de la setmana passada i aquesta fins a 70 centímetres acumulats de neu nova que han permès ampliar l’oferta esquiable. A més, juntament amb les baixes temperatures, les quals han estat molt propícies els darrers dies per a la producció de neu de cultiu, els dominis preveuen seguir ampliant les pistes disponibles. Així, les estacions de Grandvalira Resorts oferiran un total de més de 220 quilòmetres esquiables a partir d’aquest dissabte, dia en què la previsió meteorològica és favorable i augura les millors condicions de la temporada fins al moment. D’aquests 220 quilòemtres esquiables, 135  corresponen a Grandvalira, que disposarà de més de 90 pistes obertes i gruixos de fins a 80 centímetres de neu pols, entre les quals destaquen la pista Avet de Soldeu, que acollirà la Copa del Món femenina d’esquí alpí el 10 i 11 de febrer. Així mateix, cal remarcar que la pista Tubs i el telecadira La Solana del Pas de la Casa estaran disponibles a partir d’aquest dijous per a la pràctica de l’esquí nocturn i obriran fins a les 20 hores dels dijous als dissabtes durant el mes de gener, sempre que les condicions meteorològiques ho permetin. En aquest sentit, cal recordar que tots els forfets de dia, multidia, temporada i Plus+ són vàlids per accedir a la pista d’esquí nocturn, tret del forfet vianant.

Per la seva part, Pal Arinsal ha estat molt beneficiada per la nevada dels darrers dies i passarà a tenir el 88% de les pistes obertes des d’aquest dissabte, que equivalen al voltant dels 55 quilòmetres esquiables dels 63 totals de l’estació, amb gruixos de fins a 70 centímetres de neu pols. Així mateix, l’estació massanenca disposarà del 97% dels remuntadors operatius, entre ells el telefèric que enllaça els dos sectors, així com el nou telecadira Port Negre d’Arinsal, la principal novetat de la temporada i que es va estrenar a mitjan desembre.

Finalment, Ordino Arcalís estarà pràcticament al 100% operativa a partir de dissabte gràcies als més de 70 centímetres de neu nova que ha rebut. Concretament, tindrà el 93% de les pistes obertes i el 82% dels remuntadors operatius, que equivalen a més de 27 quilòmetres esquiables, amb gruixos de neu de fins a 110 centímetres de neu pols.

Les noves precipitacions de neu d’aquests darrers dies, juntament amb l’elevat volum de reserves d’aquí a final de temporada, auguren unes previsions “molt bones” a les estacions de Grandvalira Resorts, tant pel que fa als visitants provinents de mercats internacionals com pel que fa als de proximitat.

Inici de les competicions internacionals
Amb aquestes precipitacions de neu rebudes els últims dies, les estacions de Grandvalira Resorts encaren els pròxims mesos amb optimisme, i destaca la celebració de grans fites esportives. Pal Arinsal donarà el tret de sortida a la temporada de competicions amb la Copa d’Espanya i la Copa d’Andorra d’esquí de muntanya aquest cap de setmana, que serà el preludi a la Copa del Món ISMF Comapedrosa Andorra que tindrà lloc del 19 al 21 de gener. Seguidament, Ordino Arcalís acollirà la 32a edició del Trofeu Borrufa, del 22 al 25 de gener, i posteriorment es prepararà per a una nova cita del Freeride World Tour, entre l’1 i el 7 de febrer. Finalment, Grandvalira celebrarà el 10 i l’11 de febrer la Copa del Món femenina d’esquí alpí Audi FIS Ski World Cup i la Copa del Món de Quilòmetre Llançat del 12 al 15 de març.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play