menu Home
AndorraPólitica

Coma s’imposa a Dolsa i garanteix la continuïtat demòcrata a Ordino

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

Maria del Mar Coma, líder de la coalició Demòcrates + Acció Comunal d’Ordino + Progressistes SDP + Independents, ha aconseguit una victòria significativa a les eleccions comunals d’aquest diumenge, ja que s’ha imposat amb un 55,64% dels vots a la candidatura encapçalada pel candidat Enric Dolsa d’Units per Ordino, qui ha obtingut un 44,36% dels vots. Amb aquest triomf, Coma es prepara per a un nou mandat que permet mantenir la continuïtat del partit demòcrata al capdavant del comú. “És una victòria marcada per una diferència molt petita i, per tant, hem de treballar per tots” ha assenyalat la líder d’ACO, qui també ha avançat que treballarà “pel vot en blanc, que també ens preocupa”.

Coma -qui ja s’havia enfrontat a Dolsa 20 anys enrere durant unes eleccions comunals- ha donat bastanta importància al fet d’haver-se imposat a la llista contrincant per un percentatge de deu punts. “Tot i haver guanyat hem de fer una reflexió. Hem de ser prudents i jo penso que s’ha de treballar per tots els ciutadans de la parròquia d’Ordino” ha insistit la líder d’ACO. “Jo penso que la nostra candidatura sempre ha proposat un programa i, en canvi, l’altra candidatura sempre ha anat en contra de molts projectes, però mai a favor de res. Penso que potser això ha fet decantar la parròquia” ha suggerit, Coma.

Per la seva banda, Dolsa s’ha mostrat transparent davant la derrota. “Ens hem de rendir davant l’evidència. Està clar que la gent vol Grifols i és pro turisme” ha comentat el cap de llista d’Units per Ordino. “Jo sempre dic que la democràcia és la democràcia i allò que no podem fer és anar contra corrent. Per tant, han guanyat” ha admès, Dolsa, qui ha aprofitat les declaracions per a felicitat tot el seu equip. “Penso que han fet una campanya on tots han estat molt units i, evidentment, acceptem el resultat” ha apuntat Dolsa, qui ha assegurat que farà un treball de revisió per identificar “què ha passat”. “Continuarem sent un cavall de batalla” ha asseverat el cap de llista d’Units per Ordino.

Ordino ha estat la parròquia on s’ha registrat una participació més alta. Concretament, ha votat un 68,56% de l’electorat -és a dir, 1.335 votants d’un total de 1947 persones amb dret a vot- i s’han registrat 138 vots en blanc. Respecte a les eleccions comunals del 2019, la participació, que llavors es va situar al 73,46%- ha baixat cinc punts. Ordino, de fet, s’ha convertit també en la parròquia on s’ha registrat un percentatge més alt quant al vot judicial durant aquests comicis, amb un 23% de participació.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play