menu Home
AndorraPólitica

Ciutadans Compromesos manté l’hegemonia a la Massana

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

Ciutadans Compromesos (CC + DA + I) continuarà governant a la Massana durant els propers quatre anys. I ja en seran setze consecutius. Malgrat que en aquestes eleccions comunals els electors podien escollir entre dues candidatures, la llista encapçalada per Eva Sansa s’ha proclamat finalment guanyadora amb el 58,73% dels vots (1.113). La candidatura d’Amb Seny, liderada per Guillem Forné, ha comptabilitzat 782 paperetes, el que representa el 41,27% dels vots. A la Massana hi havia 3.552 electors convocats i la participació s’ha tancat en el 59,51%. En el recompte final s’han comptabilitzat 1.895 vots vàlids, 159 en blanc i 60 nuls.

Després de proclamar-se guanyadora, Sansa ha manifestat que durant els anys vinents es treballarà per fer “una gran feina”. “Seré la cònsol de tots i tothom tindrà les portes obertes del comú, això ho tenim claríssim”, ha dit. La ja cònsol major massanenca ha atribuït la victòria al fet d’haver presentat un “projecte sòlid” que desprèn l’estabilitat que la parròquia ha viscut durant els darrers dotze anys. En aquest sentit, ha afegit que el comú vetllarà pel benestar de la ciutadania i que les prioritats del mandat seran, d’una banda, la revisió del pla d’urbanisme i, de l’altra, executar el pla d’embelliment de la parròquia.

L’altra cara de la moneda ha estat la derrota de Guillem Forné. El candidat ha manifestat que aquests “no són els resultats que ens esperàvem”, però, tot i això, s’ha mostrat “molt content” d’haver rebut el suport de gairebé 800 electors, el que representa gairebé el 42% dels vots. A partir d’aquí, ha volgut enviar un missatge de “preocupació” per l’alta abstenció, així com pel nombre de vots en blanc, dos elements que denoten una “desafecció política força important” a la parròquia. Amb tot, ha dit que els resultats “ens fan creure que el nostre projecte polític era vàlid” i, per tant, “només ens ha faltat arribar a més gent per guanyar el seu vot”.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play