menu Home
AndorraPólitica

Alcobé es converteix en cònsol major de Canillo amb 432 vots

Ràdio Valira | 18 de desembre de 2023

Jordi Alcobé s’ha convertit oficialment en cònsol major de Canillo i agafarà el relleu de Francesc Camp durant els propers quatre anys. El candidat de Demòcrates + Independents ha sortit escollit gràcies al vot favorable de 432 electors, s’han comptabilitzat 218 vots en blanc i 34 de nuls. En total, hi havia 1.220 electors cridats a les urnes i la participació s’ha tancat amb el 56,06%. És l’única parròquia del país on no s’esperaven sorpreses tenint en compte que només concorria una llista als comicis, per tant, l’únic ‘enemic’ era l’abstenció.

Precisament, i pel que fa a les altes xifres d’abstenció, Alcobé ha reconegut que durant la campanya electoral “no hem sabut arribar als ciutadans per mobilitzar-los a votar”, malgrat registrar xifres de participació per sobre de la mitjana nacional. Durant la campanya, ha dit, s’ha fet una feina intensa pel que fa al porta a porta però, tot i això, ha posat en relleu que també hi han hagut dificultats per arribar a unes 300 electors dels quals no es tenien dades.

De cara al proper mandat, el nou cònsol major de Canillo ha anunciat la voluntat de crear una comissió “per estar a prop del ciutadà” mitjançant “un portal molt directe, tant presencial com virtual” adreçat a tot el conjunt de residents. El primer en què es treballarà, ha afegit, serà “parlar amb la gent, escoltar neguits” i, a partir d’aquí establir una llista de prioritats per als quatre pròxims anys.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play