menu Home
AndorraCultura

L’ambaixada d’Espanya a Andorra convoca una nova edició dels premis literaris Sant Jordi

Ràdio Valira | 15 de desembre de 2023

La conselleria d’Educació de l’ambaixada d’Espanya a Andorra i el col·legi espanyol Maria Moliner convoquen una nova edició dels premis literaris Sant Jordi, uns guardons que són possibles gràcies al patrocini de Barcanova Editorial, Bomosa Fundació, l’ambaixada d’Espanya a Andorra, l’institut Camões, el col·legi espanyol Maria Moliner, BYLD, TIM’24 i el comú de Sant Julià de Lòria.

D’aquesta manera, es convida i anima a l’alumnat de secundària, secundària obligatòria, batxillerat i formació professional del sistema educatiu espanyol i dels estudis equivalents en els sistemes educatius andorrà i francès dels centres escolars d’Andorra, a participar en un certamen de gran tradició en el Principat, no només per haver arribat a la quaranta-dosena convocatòria, sinó també por la gran acollida pel que fa a la participació dels centres educatius dels diferents sistemes i a la qualitat de les obres presentades en edicions anteriors.

En la present edició, el jurat estarà format pels escriptors andorrans Mariona Bessa i Manel Gibert, l’assessor tècnic Pedro Corral, i professors dels departaments lingüístics de Llengua Castellana, així com de la coordinadora de l’EPE de Portugal a Andorra, Filipa Soares, i representants de l’institut Camões.

Els premis s’atorgaran indistintament als treballs escrits en castellà i català. A més a més, hi haurà un premi especial en llengua anglesa, un altre en llengua francesa i un tercer en llengua portuguesa. Es mantenen les quatre modalitats de poesia, narrativa, teatre i assaig. Amb dues categories segons l’edat dels participants: una primera per a alumnes de 12 a 14 anys i una segona pels de 15 o més, excepte l’assaig, restringit a l’alumnat de 15 anys en endavant.

Les obres premiades seran publicades en un llibre col·lectiu patrocinat i editat per Barcanova Editorial. La seva aportació inclou també els cartells promocionals i la participació d’un escriptor/a en la trobada amb els guardonats, i la ponència en l’acte d’entrega dels premis.

Els treballs preseleccionats pels centres educatius, hauran de ser entregats abans de les 15 hores del dijous 8 de febrer de 2024 a la seu de secundària i batxillerat del Maria Moliner. A més del certamen literari, cada any es realitza, prèviament, un concurs per seleccionar les imatges que il·lustraran la cartellera i l’edició del llibre. L’acte d’entrega dels premis se celebrarà, previsiblement, a finals de maig.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play