menu Home
AndorraPólitica

Enclar vol garantir una agenda de cònsols i consellers pública i una plataforma per consultar l’estat del projectes

Ràdio Valira | 13 de desembre de 2023

Per Enclar, la bona governança és que el comú pugui ser “obert, transparent, participatiu i eficient”. Per assolir aquests objectius i, per tant, la confiança de la gent, la candidatura aposta perquè les agendes dels cònsols i consellers siguin sempre públiques. D’aquesta manera “la ciutadania podrà veure a què estem dedicant el temps i en què estem lluitant per donar resposta a les seves necessitats”, ha afirmat la número cinc, Maria Nazzaro.

A banda, Enclar també habilitarà una plataforma que permeti a la població consultar tots els processos i projectes, veure en quin punt estan, quines dificultats s’han trobat en el seu desenvolupament i de quina forma l’equip de govern dona resposta a les diferents dificultats amb què es troba a l’hora d’aplicar les polítiques.

Nazzaro ha explicat que l’agenda oberta “també l’hem pensat perquè el ciutadà pugui tenir la llibertat de poder demanar visita amb els diferents departaments per traslladar-los neguits, preocupacions, situacions, opinions o fer-nos arribar realitats que desconeixem”. A més, a diferència d’ara, s’asseguraran espais de diàleg a les diferents zones de la parròquia (Andorra la Vella, Santa Coloma i la Margineda) i es crearà el conseller de barri, “una figura que cal impulsar i fer que la gent senti molt propera”.

La candidata ha recordat que la governança és la presa de decisions per poder gestionar el comú i el lideratge de les polítiques que després s’apliquen. A més, també és la gestió de la interacció dels diferents agents d’una parròquia, com els comerciants, ciutadans, la mobilitat, o el turisme, entre d’altres, i la gestió i administració dels recursos.

Amb relació als treballadors públics, la candidatura ha indicat que una de les primeres accions que impulsarà serà un estudi de clima laboral per poder tenir un comú eficient.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play