menu Home
AndorraGeneralSocietat

L’etòloga Jane Goodall reuneix més de 500 alumnes en el marc del programa ‘Arrels i Brots’

Ràdio Valira | 28 de novembre de 2023

Més de 500 alumnes de tots els sistemes educatius van rebre aquest diumenge a la tarda, a les instal·lacions de l’escola Àgora International, a la doctora Jane Goodall, emblemàtica etòloga, pionera en els estudis sobre ximpanzés, activista ambiental i missatgera de la pau de l’ONU. Els infants l’esperaven per escoltar-la parlar en un esdeveniment educatiu únic i històric a Andorra.

Goodall va fer un recorregut per la seva infància, els seus interessos, i el paper de la seva mare encoratjant-la i recolzant-la en el seu somni de viatjar a l’Àfrica i passar-se mesos observant els ximpanzés per finalment trobar el descobriment que va revolucionar tota la comunitat científica: que els éssers humans no eren els únics que fabricaven eines. L’experta també va contestar totes les preguntes dels alumnes afegint anècdotes inspiradores per tal que els joves passin a l’acció per tenir un impacte positiu al món.

Agora International ha estat escollida com a escola amfitriona de l’esdeveniment pel fet d’acollir el primer grup ‘Arrels i Brots’ (Roots & Shoots) al país, un programa educatiu que Goodall va crear el 1991 destinat a ajudar els joves a resoldre alguna causa ambiental, animal o humanitària que els preocupi en els seus entorns més propers.

Goodall va inaugurar al matí el ‘Dr. Jane Goodall R&S Mountain Lab’, que està dissenyat per ser un espai pedagògic per conèixer de manera dinàmica tots els elements relacionats amb les muntanyes i que motivin a prendre consciència sobre la importància de les accions individuals per fer del món un lloc millor.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play