menu Home
AndorraSocietat

AM.- Escaldes-Engordany recupera el pessebre vivent per aquest Nadal

Ràdio Valira | 20 de novembre de 2023

Escaldes-Engordany.- El pessebre vivent serà el gran reclam de les activitats de Nadal que organitza el comú d’Escaldes-Engordany, en col·laboració amb la Unió Pro Turisme. Així ho ha explicat el conseller de Vida Cultural, Valentí Closa, en la roda de premsa de presentació del programa celebrada aquest matí a les dependències comunals. “Estem molt contents de poder anunciar que hi tornarà a haver pessebre vivent” ha dit Closa, que ha exposat que aquest s’ubicarà al Prat del Roure i que “comptarà amb música en viu i farem ús de la tecnologia per evocar als altres pessebres vivents que hi ha hagut a la història de la parròquia”. En aquest sentit, el conseller comunal, que estava acompanyat del cònsol menor, Quim Dolsa, ha exposat que la proposta escaldenca “és diferent de la que fan en altres contrades i es basa en el pessebre que va crear Esteve Albert”. Aquest homenatge a tots els anteriors es viurà els dies 22 i 23 i l’accés tindrà un cost de tres euros.

Per la seva part Dolsa ha exposat que “s’ha preparat un programa que pugui oferir activitats per a grans i petits”. Closa ha revelat que durant aquestes festes de Nadal es farà la inauguració formal de la Llar de Jubilats “una infraestructura llargament reivindicada i que servirà per contribuir a donar més alternatives a les persones grans de la parròquia”. El tret de sortida per als escaldencs serà aquest divendres 24 de novembre, on es farà la tradicional encesa de llums conjunta amb Andorra la Vella. Un cop premut l’interruptor, un espectacle similar al de l’any passat pujarà fins a la Plaça Coprínceps, on es tornarà a fer el repartiment de xocolata calenta amb galetes de gingebre. “Aquest any, a banda de la xocolata, les persones que pugin podran gaudir d’una actuació en directe i a cappella de cançons nadalenques” ha afegit el conseller. L’actuació musical anirà a càrrec del Christmas Quartet.

La següent parada del ‘Nadal Rocambolesc’ que planteja el comú escaldenc serà el dos de desembre, on la Biblioteca – Espai Petits Lectors acollirà el contacontes d’Advent. El carrer tornarà a prendre protagonisme el dia sis, amb l’espectacle Suplement Chantilly, que es veurà a partir de les sis de la tarda a l’Avinguda Carlemany. Els dies set i vuit de desembre serà el torn dels tallers, que es faran al Parc de la Mola. El primer serà el de fer la Carta al Pare Noel amb purpurina i colors, mentre que en el segon es farà la creació d’un ninot de neu. El dissabte nou, la Sala d’Actes del Comú s’omplirà d’infants per veure l’espectacle musical de titelles ‘l’Avet Feliç’. Ja al mes de gener, el dijous quatre, a partir de dos quarts de set de la tarda, arribarà el Patge Reial, anunciant l’arribada de ses majestats els Reis d’Orient. L’endemà al matí, a la Plaça Coprínceps, el mateix patge farà la recollida de les cartes per als Reis, que al capvespre faran la cavalcada pels diferents carrers de la parròquia.

Sabors d’advent
Un altre dels punts forts de les activitats organitzades pel comú durant les setmanes prèvies a les festes de Nadal és el programa dels ‘Sabors d’advent’. Enguany, a causa de les obres de la Plaça de l’Església, les activitats es traslladaran al Parc de la Mola. “Comptarem amb un programa que en el seu 99% està fet amb artistes del país, perquè pensem que és molt important poder-los donar aquesta visibilitat” ha dit Closa. Així doncs, amb un total d’onze actuacions, el ‘Sabors d’advent’ servirà de carta de presentació per a molts artistes del país.

Les activitats aniran des del primer fins als deu de desembre, temps en el que s’instal·laran cinc casetes de Nadal, tres foodtruck i altres punts de venda al Parc de la Mola, que acolliran diferents artesans i restauradors. Pel que fa a les actuacions, totes seran a les sis de la tarda. El tret de sortida el farà Sweet Victòria, el mateix dia de la inauguració. El següent torn serà pel Duet Sax, que presentarà el seu repertori nadalenc a ritme de Jazz. El dia tres els clàssics de The Royal Five prendran el relleu. L’únic dia que es comptarà amb dues actucions serà el dilluns quatre, on primer Ingrid Martínz & Òscar León i després Jonaina Salvador & Sergio Vicente presentaran les seves propostes. De manera correlativa, a una per dia seguiran Kic Barroc & Bru Ferri, el Cor de Rock, Kim the Mowgli, Vibrand Trio, Odara Trio i tancaran les Swing Girls Christmas amb les seves cançons de Nadal estil pin-up.

La nit de Gòspel
Un altre dels plats forts per a les pròximes dates és la Nit Gòspel. En aquesta edició es podrà veure l’espectacle B.B. King Spiritual by Chicago Mass Choir, un homenatge el que per molts és el rei del blues, el músic nord-americà B.B. King. “Sempre portem grans actuacions per la Nit de Gòspel, i enguany, amb aquest homenatge a B.B. King no serà diferent” ha dit Closa. L’activitat, que se celebrarà a la Sala del Prat del Roure, el dos de desembre a dos quarts de deu de la nit, tindrà un cost de deu euros.

Malgrat no ser una activitat estrictament nadalenca, el conseller comunal ha lloat l’èxit del documental ‘Dones d’Escaldes’ que ha esgotat les entrades en els dos passis que ha tingut. “Estem treballant conjuntament amb els Cinemes Illa Carlemany per tal de poder fer una o dues sessions més; tot i això, sabem que en aquestes dates és una situació complexa perquè hi ha moltes estrenes” ha manifestat.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play