menu Home
AndorraPólitica

Standard & Poor’s manté la qualificació d’Andorra en BBB+/A-2 amb perspectiva positiva

Ràdio Valira | 14 de novembre de 2023

Andorra la Vella.- L’agència d’avaluació Standard & Poor’s (S&P) ha publicat aquest dilluns a la nit la qualificació d’Andorra i la manté en BBB+/A-2 amb perspectiva positiva, una posició que el país va assolir al maig d’enguany.

Aquesta perspectiva positiva respon, segons l’informe, a les previsions de reducció de l’endeutament públic del país, respecte al PIB, així com a l’aplicació de reformes estructurals per reduir els riscos per l’estabilitat financera, gràcies a la bona gestió de la liquiditat de l’Estat, feta per l’executiu.

L’agència també destaca a l’informe el treball per assolir un acord d’associació amb la Unió Europea, el qual, entre altres coses, millorarà la transparència envers l’exterior, especialment pel que fa a les dades estadístiques. En aquest sentit, s’especifica que la negociació comportarà un alineament major del marc legal de regulació i supervisió del sistema financer, revertint en un reforçament de la resiliència del sector.

Standard & Poor’s indica que Andorra disposa d’una sòlida posició exterior, en particular pels elevats superàvits per compte corrent, la qual cosa reflecteix la rendibilitat dels sectors turístic i financer. A l’informe, a més, se subratlla de forma positiva el manteniment de polítiques orientades a l’estabilitat macroeconòmica. Addicionalment, l’agència menciona la importància del treball legislatiu que s’està duent a terme per a garantir la sostenibilitat del sistema de pensions.

Finalment, S&P remarca la millora de la transparència de les dades estadístiques i encoratja al Govern a continuar en aquesta línia, ja que això permetria augmentar la confiança en la fortalesa de la posició externa d’Andorra.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play