menu Home
AndorraSocietat

El tercer trimestre es tanca amb 202 establiments més inscrits en el Registre de Comerç

Ràdio Valira | 23 d'octubre de 2023

Andorra la Vella.- El tercer trimestre de l’any s’ha tancat amb un total de 12.268 establiments actius inscrits en el Registre de Comerç i Indústria, la qual cosa representa un increment de 202 establiments en relació amb els 12.066 establiments registrats a finals del segon trimestre de l’any 2023; és a dir, un augment de l’1,7%.

Segons el sector d’activitat econòmica, tal com publica el departament d’Estadística, destaca el nombre d’establiments que desenvolupen la seva activitat principal en l’àmbit dels sectors del comerç a l’engròs i al detall i la reparació de vehicles de motor i motocicletes (3.218 establiments), les activitats professionals, científiques i tècniques (2.619 establiments) i el sector de la informació i les comunicacions (1.069 establiments).

Pel que fa a la ubicació territorial, es detecta una concentració del 64,9% dels establiments entre les parròquies d’Andorra la Vella, Escaldes-Engordany i la Massana. Per la seva banda, la parròquia de la Massana mostra l’increment trimestral més elevat amb el 2,8%, en un context generalitzat de creixements en totes les parròquies durant el tercer trimestre de l’any.

L’augment general registrat s’explica pel balanç positiu que durant aquest període ha presentat la creació neta d’establiments (202 nous), identificada com la diferència entre les altes i les baixes, en inscriure’s 359 nous establiments i registrant-se 157 baixes.

Els sectors que més han contribuït a aquest augment han estat el d’activitats professionals, científiques i tècniques (81 establiments nets), el de la informació i comunicacions (35 establiments nets) i el del comerç a l’engròs i al detall i la reparació de vehicles de motor i motocicletes (31 establiments nets).

En termes comparatius amb el trimestre anterior, en el que es van registrar 399 nous establiments, disminueix el ritme d’altes durant el tercer trimestre d’aquest 2023, experimentant així una variació trimestral negativa del 10% (40 establiments menys). En canvi, i a diferència del que passa amb les altes, les 157 baixes d’establiments registrades són superiors als registres observats el trimestre anterior (123 establiments) i van representar una variació trimestral positiva del 27,6%.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play