menu Home
Andorra

CM.- Noves contractacions al SAAS per separar el SUM i Urgències

Ràdio Valira | 31 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) contractarà nous professionals de la salut per iniciar la separació entre el SUM i Urgències. Ho ha manifestat el titular de Medi Ambient, Agricultura i Ramaderia i portaveu, Guillem Casal, durant la roda de premsa posterior al consell de ministres d’aquest dimecres, en la qual ha especificat que el Govern ha aprovat una transferència de crèdit de 292.495 euros al SAAS per finançar la contractació de fins a 17 professionals fins a finals d’any.

Entrant al detall de la partida, Casal ha detallat que deu de les noves incorporacions es destinaran al servei d’Urgències de l’hospital Nostra Senyora de Meritxell amb l’objectiu, com ja va anunciar la passada legislatura el ministre de Salut, Albert Font, de separar i optimitzar els recursos del SUM i d’Urgències. Així doncs, es contractaran cinc metges, quatre infermers i un tècnic de transport sanitari amb un import total de 210.000 euros.

“Si podem trobar la solució de separar els serveis del SUM del que són els metges d’urgències, serà una manera de descongestionar el servei d’Urgències del centre mèdic”, ha assenyalat, posant en relleu que la voluntat és que les contractacions puguin ser efectives durant aquesta temporada d’hivern per donar resposta a l’alta demanda del període a causa de les lesions que residents i turistes pateixen. A més, ha avançat que la ministra de Salut, Helena Mas, anunciarà noves mesures per disposar d’un sistema sanitari “més eficient i descongestionar urgències”.

Quant a les set restants, el portaveu ha indicat que s’incorporaran l’àrea de salut mental i l’atenció comunitària. Concretament, es contractaran dos infermers, un educador social, un terapeuta ocupacional, un psicòleg i, “a mig temps i per hores”, un administratiu i un treballador social per un import aproximat de 83.000 euros. Casal ha destacat que el nou personal dona compliment a l’estipulat al Pla Integral de Salut Mental i Addiccions (Pisma).

Una dotzena de noves places de policia
El Govern també ha aprovat aquest dimecres la convocatòria d’un concurs per a dotze places d’agent de policia, vuit de les quals són vacants i quatre de nova creació. L’objectiu de l’edicte és donar continuïtat a les places que queden lliures per jubilacions o excedències sense reserva de plaça i alhora seguir nodrint el cos de seguretat de nous efectius.

Casal ha detallat que les vacants corresponen al nivell C1 del sistema de classificació del departament de Policia, amb una retribució anyal bruta de 26.455,85 euros, distribuïda en tretze pagues. En concret, els nous agents s’adscriuran a la Unitat de Seguretat Ciutadana. Les persones interessades en poder concórrer a la convocatòria han de complir, entre d’altres, requisits com ara tenir la nacionalitat andorrana amb plenitud de drets, ser major d’edat, disposar del títol de batxillerat o diploma equivalent o tenir el permís de conduir B2.

Per presentar-se al procés de selecció cal que els aspirants descarreguin el formulari que es trobarà a l’apartat d’ingrés i formació de tràmits del web www.policia.ad i el presentin presencialment al Grup de Recursos Humans del Departament de Policia, situat a l’edifici administratiu de l’Obac d’Escaldes-Engordany. L’atenció al públic és de dilluns a divendres en horari administratiu i s’haurà de sol·licitar cita prèvia al telèfon 872037 o a rh@policia.ad. El termini de presentació de candidatures s’iniciarà a partir de la publicació de l’edicte al BOPA i finalitzarà a les 13 hores del 29 de setembre del 2023.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play