menu Home
AndorraSocietat

Increment en el preu de tots els carburants al juliol

Ràdio Valira | 14 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- El preu mitjà de tots els carburants han augmentat durant el mes de juliol. Segons informa aquest dilluns el departament d’Estadística, el gasoil de calefacció, s’ha pagat, de mitjana, a 0,939 euros (un 0,8% més), mentre que el gasoil de locomoció i el gasoil de locomoció millorat s’han pagat a 1,288 i a 1,323 euros respectivament, el que equival a uns increments del 2,3% i del 2,2% en comparació amb el mes anterior. Així mateix, la gasolina sense plom de 95 octans i la gasolina sense plom de 98 octans han reflectit un augment de l’1,9% i de l’1,8% i s’han pagat, de mitjana, a 1,429 i a 1,488 euros respectivament.

Per contra, si aquestes dades es comparen amb les del juliol del 2022, es pot veure com han disminuït els preus mitjans de tots els carburants. D’aquesta manera, el gasoil de calefacció ho ha fet en un 33,1%, el gasoil de locomoció en un 24,6%, el gasoil de locomoció millorat en un 24%, la gasolina sense plom de 95 en un 18,9% i la gasolina de 98 en un 18,2%.

Pel que fa a la comparació dels preus mitjans de gener a juliol amb el mateix període de l’any anterior, el preu del gasoil de calefacció ha presentat un decrement del 15,3%. Així mateix, el gasoil de locomoció ha baixat un 10,9%, el de locomoció millorat un 10,5%, la gasolina de 95 un 9,4% i la gasolina de 98 un 9%.

Finalment, i en relació amb la comparació dels darrers dotze mesos amb el mateix període anterior, el gasoil de calefacció ha augmentat un 7,8%; el gasoil de locomoció i el de locomoció millorat s’han incrementat un 7,6% i un 7,7% respectivament; la gasolina de 95 ha augmentat un 1,7% i la gasolina de 98 ho ha fet en un 1,6%.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play