menu Home
AndorraSocietat

El ‘roaming’ s’incrementa un 7% al primer semestre

Ràdio Valira | 7 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- Andorra Telecom ha registrat un increment del 7% del ‘roaming’ durant el primer semestre de l’any. Tal com ha explicat el portaveu de la parapública, Carles Casadevall, entre els mesos de gener de juny fins a 2.651.374 persones han fet ús del servei, mentre que entre els primers sis mesos del 2022 el van utilitzar 2.471.977 persones. Tot i això, els minuts de trucades fetes i rebudes ha disminuït en un 4%, passant dels 10.270.395 minuts registrats l’any passat als 9.851.379 d’aquest any.

Una altra de les xifres destacades és el nombre de dades consumides en GB durant aquest mateix termini. En aquest sentit, de gener a juny del 2023 s’han consumit 494.196 GB, mentre que en el mateix període anterior se’n van consumir 370.816. Això representa un increment del 33%.

Casadevall ha posat en relleu aquesta diferència entre l’increment de percentatge dels ‘roamers’ respecte de les dades consumides en GB es deu al fet que, cada vegada, “els operadors van donant millors preus i més facilitats perquè els seus clients facin servir les dades a Andorra gràcies a les negociacions que fem amb ells”. És a dir, “nosaltres, a canvi d’anar reduint els preus i anar-los acostant als estàndards europeus, els hi demanem que ells també vagin millorant els preus pels seus clients quan es connecten al Principat, i això es reflecteix en aquest consum superior de dades”.

Pel que fa a la facturació anual per aquest servei, la previsió d’Andorra Telecom és d’arribar als 19,5 milions d’euros, una xifra més baixa que la del 2022, quan es va arribar als 22 milions. De fet, Casadevall ha avançat que aquests 19,5 milions estan per sobre del pressupostat (18,7) i, malgrat que s’arribarà a aquesta xifra, no s’espera que es pugui superar. “No crec que estiguem per sobre per què, de mica en mica, gairebé tots els operadors tenen acords amb nosaltres que ja estan tancats de preu i cada vegada tot plegat s’acosta més a la realitat del que tenim signat”.

Ara bé, el portaveu de la parapública ha alertat que “sempre hi ha algun operador que no té un acord de descomptes i arriben molts clients seus” i, aquest fet, provoca que es pugui “facturar més del que estava previst”. Tot plegat, però, “és una variable que no podem controlar perquè no sabem quins turistes vindran”.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play