menu Home
AndorraSocietat

El joc de pistes ‘Acuita la dinamita!’ torna a les Nits d’estiu amb un format renovat

Ràdio Valira | 2 d'agost de 2023

Andorra la Vella.- FEDA Cultura presenta per a aquest dissabte, 5 d’agost, una nova versió del joc de pistes per a tota la família ‘Acuita la dinamita!’. El recorregut inèdit travessa zones del Camí hidroelèctric d’Engolasters que no se solen veure durant les visites guiades. A més, totes les pistes han estat actualitzades i millorades per proporcionar una experiència encara més emocionant.

Els diferents grups de participants sortiran de la Casa dels guardes de FEDA i s’embarcaran en un viatge en el temps cap als anys 40 del segle passat per endinsar-se en la fascinant història de l’electricitat a Andorra i viure una aventura plena de sorpreses.

El personatge central de la història és el ‘Gallego’, un treballador de FHASA encarregat de vigilar la dinamita destinada a la construcció del Canal Madriu. A causa de la seva distracció, n’ha perdut una part i ara necessita l’ajuda de grans i petits per recuperar-la. Tots junts podran col·laborar en altres tasques essencials per assegurar el subministrament elèctric del país.

L’activitat, que es farà per grups de manera esglaonada a partir de les 19.30 hores, pot ser completada entre una hora i una hora i mitja i ha estat dissenyada perquè visitants de totes les edats puguin gaudir-ne. La reserva és obligatòria i es pot fer a través del correu electrònic fedacultura@feda.ad o bé trucant al 739 111. Es recomana portar un llapis o un bolígraf i una llanterna, així com sabates còmodes per caminar.

El joc de pistes ‘Acuita la dinamita!’ és una de les nou propostes singulars que FEDA Cultura organitza en el marc de les Nits d’estiu als museus. Té com a objectiu apropar a la població, i en particular als infants, la història de la principal infraestructura hidràulica del país de manera divertida i diferent. Les obres de FHASA van assegurar una font d’energia renovable fonamental per al país, FEDA continua amb aquest llegat impulsant la transició energètica i la sostenibilitat.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play