menu Home
AndorraSocietat

‘Festa’, del Cirque du Soleil, tanca amb prop de 70.000 espectadors

Ràdio Valira | 31 de juliol de 2023

Andorra la Vella.- L’espectacle ‘Festa’, del Cirque du Soleil, ha tancat aquest diumenge amb prop de 70.000 epsectadors, el que representa un 90% d’ocupació total. Ho ha manifestat el director de Producte i Nous Projectes, d’Andorra Turisme, Enric Torres, qui ha considerat que les xifres assolides són “positives”, apuntant que l’afluència se situa quatre punts per sobre del percentatge total de l’any passat. “És una dada especialment rellevant si es té en compte que per primera vegada totes les localitats eren amb seient i, per tant, amb un preu mitjà superior”, ha exposat.

Del total d’entrades, ha informat, dos terços s’han venut directament a través de www.visitandorra.com i la resta s’han reservat a través del sector hoteler, que, cal recordar, oferia paquets turístics als seus clients. En relació amb la nacionalitat dels espectadors, ha assenyalat que més del 80% són vinguts de fora del país.

Enguany l’espectacle ha inclòs una desena de números acrobàtics: alguns d’inèdits i d’altres que eren adaptacions dels èxits més destacats dels darrers anys. Tot plegat, ha puntualitzat Torres, “per retornar a l’essència del Cirque, amb acrobàcies espectaculars i un equip de més de 70 professionals”. A banda, ha posat en relleu que la proposta feia honor al país, amb trets característics del territori en l’escenografia, com ara les muntanyes, però també amb el català, que per primera vegada s’ha sentit en diverses ocasions dalt de l’escenari.

Quant a la possibilitat o no de continuar col·laborant amb el Cirque du Soleil, el director s’ha mostrat prudent i ha comentat que un cop acabades les funcions, serà el torn d’analitzar les valoracions rebudes per part dels espectadors. “En les properes setmanes s’acabaran de recopilar les dades i, un cop analitzades i interpretades, es presentaran públicament durant el mes de setembre com es fa de manera habitual”, ha dit.

Els treballs de desmuntatge del recinte començaran aquest dilluns i es preveu que s’allarguin durant tres setmanes.

Més de 800.000 espectadors des del 2013

El Cirque du Soleil va aterrar al Principat de la mà d’Andorra Turisme el 2013, amb Scalada. Des de llavors, en aquesta dècada de col·laboració –on s’han vist nou espectacles per l’aturada obligada durant la pandèmia de la Covid-19– més de 800.000 persones han gaudit de les propostes dels canadencs. Primer amb la saga Scalada, Scalada Mater Natura, Scalada Storia, Scalada Vision i Scalada Stelar, i després amb Diva, Rebel, MUV i Festa.

Des de la parapública manifesten que en tots els casos les propostes del Cirque han estat exclusives per al Principat, inspirades en el país i amb un format innovador que inclou una carpa, un escenari únic i un format de grades adaptat a les necessitats de cada any. Els espectacles han tingut una durada aproximada d’una hora o més en cada edició.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play