menu Home
Andorra

Sant Julià de Lòria i la Universitat Humanium signen un conveni perquè el centre faci servir espais comunals per a les classes

Ràdio Valira | 10 de maig de 2023

Sant Julià de Lòria.- El comú de Sant Julià de Lòria i la universitat de música i humanitats Humanium han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració mitjançant el qual la corporació cedirà espais per poder impartir les diferents classes de tota l’oferta educativa que ofereix el centre. L’acord permetrà a Humanium “poder difondre millor la seva oferta educativa, ja que han triat establir la seva seu a la parròquia perquè és on estan totes les universitats i l’associació que les aplega”, segons ha explicat el rector, Manuel Añón Escribá, referint-se a l’Associació Sant Julià de Lòria Campus Universitari (ACU) de la qual també forma part el comú. En aquest sentit, el conveni deixa la porta oberta a què Humanium passi a integrar-s’hi.

Per la seva banda, el cònsol major lauredià, Josep Majoral, ha assenyalat que el pal de paller de l’economia de la parròquia passa pel món educatiu i, per tant, caminen “a poc a poc però amb pas ferm perquè Sant Julià esdevingui un campus universitari”.

Recentment, Humanium s’ha afiliat a la xarxa de centres de la Universitat Internacional de la Rioja (Unir) que compta amb uns 50.000 alumnes i diverses seus repartides per tot el món. El degà d’Humanium, Víctor Padilla Martín-Caro, ha explicat que formar part d’Unir els permetrà créixer i ha valorat que “el pas d’avui és també molt important per a nosaltres i per a Andorra”.

Amb l’arribada d’Humanium ja són tres les universitats privades amb seu a la parròquia, a més de la Universitat d’Andorra que va ser la pionera en establir-s’hi. Justament, Majoral s’ha referit a la futura ampliació de l’UdA assenyalant que és una bona notícia i el que toca és continuar fent pinya entre tots per aconseguir l’objectiu.

L’acte de signatura, que ha tingut lloc a la seu administrativa del comú, també ha comptat amb la presència del director de l’àrea de música d’Humanium i Unir, Ernesto R. Monsalve Álvarez.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play