menu Home
AndorraSocietat

Els visitants creixen un 14% el mes de febrer

Ràdio Valira | 23 de març de 2023

Andorra la Vella.- Un total de 695.247 persones van visitar el país durant el mes de febrer, dels quals 305.133 són excursionistes (43,9%) mentre que 390.114 són turistes (56,1%). Respecte al mes de febrer de l’any passat, el nombre de visitants ha augmentat un 13,7%. Els turistes creixen un 13%, mentre que els excursionistes ho fan en un 14,6%, segons les dades del departament d’Estadística.

Per país de residència, els visitants d’altres procedències presenten una variació positiva d’un 25,5%, seguits dels francesos i dels visitants espanyols, els quals presenten una variació positiva del 14,2 i del 9,2%, respectivament, amb relació al mes de febrer de l’any passat.

En termes acumulats dels últims dotze mesos, els visitants presenten un augment d’un 37% en relació amb el mateix període de l’any anterior. Tant els turistes com els excursionistes presenten increments del 46,8% i del 30,6%, respectivament. Per país de residència, els visitants d’altres procedències augmenten un 100,5%, seguit dels visitants francesos i dels visitants espanyols que augmenten un 37% i un 26,1% respectivament, en relació amb el mateix període de l’any anterior.

Quant al perfil dels visitants del mes de febrer, tenim que un 43,7% ha vingut en família; un 27,6% en parella i el 21,8% amb amics. I la franja d’edat més habitual, 39,1%, és la que va dels 25 als 44 anys. Un 43% diu que ha vingut a practicar esport mentre que un altre 41,8% manifesta que ha vingut atret per les compres i la pernoctació mitjana ha estat de 3,7 nits, la mateixa que el mes de febrer de l’any passat. El 84% s’ha allotjat en hotels, aparthotels o apartaments turístics, un 31% dels quals en establiments de quatre estrelles. Andorra la Vella, amb un 21%, ha estat la parròquia més escollida per pernoctar.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play