menu Home
AndorraSocietat

Disminució del preu de tots els carburants al gener

Ràdio Valira | 13 de febrer de 2023

Andorra la Vella.- Durant el mes de gener ha disminuït el preu mitjà de tots els carburants en comparació amb el mes anterior. Així, tal com publica aquest dilluns el departament d’Estadística, el preu del gasoil de calefacció ha disminuït en un 2,3%, el del gasoil de locomoció un 2,1%, el del gasoil de locomoció millorat un 3,1%, el de la gasolina sense plom de 95 octans un 2,5% i el de la gasolina sense plom de 98 octans un 2,1%.

Així mateix, cal destacar que durant el mes de gener el preu del gasoil de locomoció millorat (1,497 euros) és superior al de la gasolina sense plom de 95 octans (1,448 euros), però inferior al de la gasolina sense plom de 98 octans (1,509 euros).

Si es comparen aquestes xifres amb el mes de gener del 2022, es pot veure com s’ha produït un augment general dels preus mitjans dels carburants. El del gasoil de locomoció ha augmentat un 21,8%, el del gasoil de locomoció millorat un 21,2%, el de la gasolina sense plom de 95 un 7,4% i el de la gasolina sense plom de 98 un 7%. Per la seva banda, el preu del gasoil de calefacció ha augmentat en un 24,7%.

Finalment, pel que fa a la comparació dels preus mitjans dels darrers dotze mesos respecte del mateix període anterior, es constata també un augment general. El gasoil de locomoció i el gasoil de locomoció millorat augmenten un 47,1% i un 46% respectivament; el de la gasolina sense plom de 95 i de 98 un 29,2% i un 27,8% respectivament, i el del gasoil de calefacció un 58%.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play