menu Home
Andorra

La policia alerta d’una nova onada de trucades per estafar establiments comercials

Ràdio Valira | 25 de gener de 2023

Andorra la Vella.- La policia alerta d’una nova onada de trucades per estafar establiments comercials del país. Es tracta del mateix ‘modus operandi’ que es va constatar recentment durant les festes nadalenques, en què les persones que truquen es fan passar per treballadors d’una coneguda empresa de transports. Demanen diners de manera urgent per a poder fer arribar la mercaderia al comerç.

Segons indiquen des de la policia, són “molt convincents” i, abans de trucar, han recopilat informació dels empleats, dels llocs de treball i dels responsables de l’establiment per a poder donar referències reals i fer més creïble l’engany.

El pagament que reclamen tampoc és usual. Últimament, fan que el treballador del comerç tregui diners de la caixa per anar a comprar targetes de prepagament o targetes regal, i després demanar-ne els codis per a bescanviar-les. Amb aquesta modalitat s’asseguren no deixar rastre.

Les trucades es fan des de números estrangers i els estafadors parlen en castellà amb accent llatinoamericà.

La policia recorda que, si es rep una trucada d’aquest tipus, no s’ha de fer cas de res del que demanin i s’ha de contactar amb els responsables de l’empresa per fer les verificacions escaients. I és que aquest frau es va repetint de manera periòdica. En cas de ser víctima d’estafa, es recomana denunciar.

ANA





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play