menu Home
Andorra

El SAAS se suma al Dia mundial contra la depressió

Ràdio Valira | 13 de gener de 2023

Andorra la Vella.- El Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) s’ha sumat aquest divendres, 13 de gener, al Dia mundial de la depressió, amb un acte simbòlic que ha consistit en la instal·lació d’una parada a la plaça de l’hospital on la ciutadania s’ha pogut adreçar per a escriure els seus desitjos.

Des del SAAS es recorda que la depressió és un trastorn que fa a les persones sentir-se tristes, però no amb una “tristesa normal”. En aquest sentit, afirmen que aquesta situació emocional pot fer que sigui difícil treballar, estudiar o fer les tasques quotidianes.

Els símptomes més freqüents de la depressió són tenir sentiments de tristesa, ganes de plorar, sentir buit o desesperança, tenir arravataments d’enuig, irritabilitat, frustració i pèrdua d’interès o plaer.

Per prevenir aquestes situacions, el SAAS recomana aprendre a gestionar les emocions, fer exercici, menjar de manera saludable, practicar ‘hobbies’, mantenir relacions socials, descansar les hores suficients i evitar l’estrès.

ANA


 • Ara en directe
 • PROPERAMENT • cover play_circle_filled

  Ràdio Valira
  La ràdio d'aquí

 • play_circle_filled

  RAC1
  Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play