menu Home
AndorraSocietat

El servei de Joventut presenta el SomiLab, un experiment vivencial per millorar la comunicació entre pares i adolescents

Ràdio Valira | 12 de gener de 2023

Andorra la Vella.- El departament de Joventut del Comú d’Andorra la Vella ha desenvolupat un projecte social adreçat als adolescents i les seves famílies per donar eines als pares per entendre millor les necessitats, el ritme i les emocions dels fills joves. Es tracta del SOMi (Servei Online de Mentoria per Inspirar), iniciat l’any 2021 i que s’ha dut a terme amb el psicòleg i escriptor Tomàs Navarro.

En el marc d’aquest projecte ha nascut el SomiLab, un experiment vivencial amb la participació de 9 pares i mares i 10 adolescents. Tots ells s’han prestat durant diverses setmanes a reflexionar sobre les relacions que tenen amb els seus respectius fills o progenitors, un procés dut a terme durant la primavera passada i que s’ha enregistrat en vídeo. El resultat final és un documental on els protagonistes, a través de les seves vivències, descobreixen quines són les claus per millorar el vincle afectiu en el nucli familiar.

El vídeo relata, doncs, les activitats desenvolupades per l’equip educatiu del Servei de Joventut conjuntament amb Tomàs Navarro per facilitar un clima de confiança que permeti tothom parlar dels seus neguits i treballar l’empatia. L’experiment es desenvolupa en tres sessions: la primera, amb pares i mares, en una trobada en què fan activitats per sentir-se joves i conèixer algunes de les qüestions que preocupen els adolescents; la segona, amb els propis joves, en què visualitzen la primera sessió i comenten experiències familiars; i la tercera, amb els pares i mares, en què analitzen les reflexions dels fills. Al final d’aquesta tercera sessió s’incorporen també els joves i tots junts reflexionen sobre les conclusions de les activitats realitzades.

El documental, d’una durada aproximada de 60 minuts es presentarà al públic el pròxim dia 19 de gener, dijous, a les 20 h a l’auditori del Centre de Congressos d’Andorra la Vella amb la presència de tots els protagonistes.

La presentació pública d’aquest vídeo ha de facilitar la promoció de la plataforma SOMi així com el Servei de Joventut però també pretén ser una eina per despertar consciència sobre la importància de fomentar una convivència sana en el nucli familiar que afavoreixi el desenvolupament dels adolescents.

El projecte SOMi

SOMi és una plataforma que serveix tant a les famílies com als joves per obrir un canal de comunicació de qualitat a la família, crear o millorar el vincle afectiu en el nucli familiar i acompanyar, educar i guiar els adolescents.

A través d’aquesta plataforma s’ofereix un espai virtual amb càpsules formatives per a famílies i joves, però també amb articles, vídeos, exercicis, directes d’Instagram, activitats presencials i consultes d’informació. Tots amb el mateix contingut, però adaptat per famílies i joves que es pot consultar a: https://andorralavella.ad/joventut/somi.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play