menu Home
Andorra

Prop de 400 usuaris han participat a les sortides socioculturals el 2022

Ràdio Valira | 29 de desembre de 2022

Andorra la Vella.- La Creu Roja Andorrana fa balanç de les sortides socioculturals que ha organitzat un any més a favor de les persones usuàries dels serveis de Teleassistència i de Sempre Acompanyats i que han tingut una gran acollida. Es conclouen amb un total de prop de quatre-cents participants, molts d’ells repetitius, d’uns 85 anys de mitja, i que s’han reunit en set sortides de caràcter lúdic i cultural. Són trobades gratuïtes per als usuaris, amb inici a la primavera i possibles únicament gràcies a la participació dels voluntaris.

Després de l’aturada forçada durant prop de dos anys per la pandèmia, a finals d’abril la Creu Roja Andorrana va poder reunir els usuaris en un berenar de retrobada al Cencra i ho ha continuat fent amb diverses propostes, cada mes excepte a l’agost, fins a l’organització aquestes últimes setmanes de la tradicional trobada de Nadal. Enguany es va celebrar a les instal·lacions del Hard Rock Cafè i va consistir en un dinar i quinto amb lots de nombroses empreses i col·laboradors. Les sortides socioculturals organitzades per l’entitat tenen la vocació principal de permetre als padrins i padrines de retrobar-se un cop al mes, i de compartir així un moment amb altres persones fugint de la solitud i l’aïllament del quotidià. Destaca que la gran majoria de les persones usuàries d’aquests serveis són d’edat avançada sovint amb mobilitat reduïda.

Les sortides són per a molts d’ells un moment especial. Més enllà de l’activitat en si, permeten omplir un vuit tant emocional com social, és el dia del mes per fer alguna cosa diferent, sense haver de preocupar-se de res. No representa cap despesa i la Creu Roja els passa a buscar al seu domicili, facilitant així tot el desenvolupament de l’activitat.

Organitzades des de fa 18 anys -les primeres van ser l’any 2004- les sortides del TAD, servei que compta a finals de novembre de 2022 amb 602 usuaris, pretenen apropar a la gent gran i als usuaris dels programes socials de la Creu Roja propostes d’oci i de lleure diferents al voltant de la cultura, la música, la natura o encara l’esport. Són un acte social importantíssim per a garantir el benestar i la mobilitat d’aquests usuaris que en molts casos pateixen d’una certa fragilitat. Se solen organitzar al país o en les regions de proximitat i són únicament possible si hi prenen part una quinzena de voluntaris. Aquest 2022, per exemple, la sortida del mes d’octubre va ser a l’espai Sant Ermengol de la Seu d’Urgell i la del juny va comptar amb una exhibició de cotxes antics de la mà de l’AAVA. La col·laboració de les empreses també és clau per fer realitat aquestes sortides així com la de les institucions i especialment la contribució del ministeri d’Afers Socials del Govern d’Andorra.

La Creu Roja Andorrana vol agrair especialment el gest comercial i les atencions rebudes per part de les empreses Andbus, El Rebost del Padrí, Hard Rock Cafè i Espai Ermengol, així com a la cantant Isthar Ruiz, als socis de l’AAVA i a l’ONCA les seves contribucions desinteressades; i els col·laboradors del Quinto de Nadal: la Fundació Privada Nostra Senyora de Meritxell, Júlia Perfumeries, Grup Sant Eloi, E.Leclerc Hiper Andorra, Artesà de muntanya Cal Jordi, Art i Fusta, Farmàcia Guitart i el Centre Andorrà de Decoració CAD2, la seva participació per fer que les sortides socioculturals del 2022 siguin tot un èxit.

ANA

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play