menu Home
Andorra

Medi Ambient i l’Agia signen un conveni per a la divulgació de les mesures d’estalvi energètic

Ràdio Valira | 8 de novembre de 2022

Andorra la Vella.- El ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat continua treballant per ampliar la xarxa d’entitats que se sumin a les mesures d’estalvi energètic. És per aquest motiu que aquest dilluns ha signat un conveni de col·laboració amb el col·legi d’agents i gestors immobiliaris, Agia, per tal que facin arribar el missatge d’estalvi a la ciutadania. D’aquesta manera, tal com ha assegurat la titular de la cartera, el que es pretén és que l’Agia faci “de corretja de transmissió” de les accions d’estalvi a la ciutadania.

Calvó ha recordat que ja s’han signat convenis amb les organitzacions empresarials i amb els comuns i que ara es treballa per fer arribar encara més el missatge de la necessitat d’estalvi a la ciutadania. Fruit d’aquests acords ja hi ha un centenar d’empreses que s’han sumat a la crida de l’executiu i amb la signatura d’aquest dilluns es fa un pas més, tal com ha manifestat Calvó. Així, des de l’Agia es comprometen, d’una banda, a promoure l’estalvi energètic a les zones comunes dels edificis i de l’altra, a fer arribar els missatges de l’executiu fent servir els seus canals de comunicació.

La ministra de Medi Ambient ha incidit en el fet que de moment s’aposta per la concertació i la conscienciació i ha recordat que si fos necessari s’establiran obligacions quan la llei estigui en vigor. En aquest sentit, ha recordat que els inspectors del ministeri estan fent visites personalitzades a les diferents empreses per incidir en aquesta conscienciació i un cop es dugui a terme aquesta feina pedagògica es farà “un balanç” per avaluar si cal tirar endavant alguna obligació. De totes maneres, Calvó ha manifestat que “fins i tot” si cal implementar certes obligacions caldrà que s’expliquin perquè la gent pugui entendre el perquè de la seva aplicació.

Casellas ha destacat que ja fa un temps que des del col·legi estan implicats en l’estalvi arran de diferents mesures i que, per tant, el consum s’ha reduït força. Així, ha recordat que per exemple els ascensors són més eficients, com també les calderes i que també s’ha reduït el consum d’electricitat a les escales.

Al seu torn, Calvó ha destacat que aquest mateix dilluns ha arrencat la campanya de conscienciació del Govern, que se suma a la que ja fa uns dies que està duent a terme FEDA.

ANA
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play