La 32a Mostra Gastronòmica d’Andorra comptarà amb una Estrella Michelin per primer cop
La 32a Mostra Gastronòmica d’Andorra arribarà a l’ACCO d’Ordino el 9 i 10 de novembre amb la participació d’una vintena de restaurants i diverses novetats. Entre elles, destaca la recuperació d’alguns restauradors que van participar en les primeres edicions del certamen, la presència de restauradors catalans i, per primera vegada, un restaurant amb Estrella Michelin: el referent de l’alta gastronomia al Principat, l’Ibaya.
Així ho ha anunciat el representant de Menja’t Andorra, Toni Corominas, durant la presentació de l’esdeveniment: “No és fàcil convèncer un establiment amb Estrella Michelin perquè participi a la mostra, ja que el diumenge és un dia amb molta afluència als seus restaurants. Tot i així, després de 32 edicions, la Mostra s’ha convertit en un esdeveniment de prestigi amb un públic fidel, majoritàriament andorrà, i per a ells també és interessant donar a conèixer la seva marca”.
La vocació internacional de la Mostra, que tindrà lloc el diumenge a les 13.30 hores del migdia, de fet, és una de les principals novetats d’aquesta edició. Una petició que sorgeix dels mateixos restauradors fundadors que van participar en la primera edició.
Així, la Mostra -a més d’incloure restaurants del país com El Celler d’en Toni, El Raconet del Sasa o l’Hostal Palanques- comptarà amb representants de la cuina catalana del Pirineu en un entorn proper de 150 quilòmetres, com La Fonda Xesc (Gombrèn), el restaurant de l’Hotel del Prado (Puigcerdà), Can Ventura (Llívia) i l’Hotel Restaurant La Gloreta (La Seu d’Urgell).
A més, la Mostra també comptarà amb el Saló Gastronòmic, que enguany inclourà dinou paradistes i tindrà com a producte estrella el formatge. Entre les varietats confirmades hi haurà el formatge Cadí, així com Formatges El Batall, de Santa Coloma. A més, la sala La Buna es tornarà a transformar en un Gastrolab amb tasts, degustacions i xerrades. Aquesta vegada, hi participaran dos cuiners: el xef andorrà Sergi Simó, del restaurant El Racó del Simó a Canillo (dissabte a les 12 h), i la cap de cuina sevillana del restaurant Ibaya, Maria Álvarez (dissabte a les 13 h).
La Mostra, organitzada amb un pressupost de 50.000 euros i la col·laboració per primera vegada de la delegació de la Generalitat de Catalunya. A més, de les 300 entrades que ja es poden adquirir des d’aquest dilluns a un preu anticipat de 40 euros pels adults i 20 euros pels infants, un 1% dels fons recaptats es destinaran a la botiga solidària de la Creu Roja Andorrana.