‘Foodtruck’ sostenible al coll d’Ordino per millorar l’estada del turista

El comú d’Ordino ha inaugurat al coll d’Ordino una ‘foodtruck’ de fusta sostenible i integrada amb l’entorn, i una caseta d’informació turística pensada per oferir serveis als visitants sense alterar el paisatge natural. Amb aquesta iniciativa, el comú vol dinamitzar un dels punts d’accés més rellevants a la vall i millorar l’experiència dels excursionistes, ciclistes i turistes que hi passen. Així ho ha explicat el conseller de Turisme i Dinamització ordinenc, Jordi Serracanta.
Per la seva banda, el gerent de l’empresa responsable, Claudi Leite, ha assegurat que la ‘foodtruck’ és gestionada per una societat privada amb concessió anual, renovable fins a un màxim de sis anys. I, ha estat dissenyada sota criteris estrictes de sostenibilitat, d’acord amb el fet que Ordino forma part de la reserva de la biosfera.
Actualment, la ‘foodtruck’ obre cada dia de 10 del matí a 6 de la tarda fins al 16 de setembre. A partir del 17 de setembre i fins al 2 de novembre, l’obertura serà només els caps de setmana, i de cara a l’hivern, s’estudien possibles activitats complementàries, segons ha avançat Leite.
Com a element simbòlic i informatiu, el comú ha instal·lat també un nou cartell d’entrada al coll que identifica oficialment la vall d’Ordino com a reserva de la biosfera i destaca la distinció de Best Tourism Village, atorgada per l’ONU Turisme.