El Govern encara no ha presentat un projecte ferm sobre el Museu Nacional, segons Losada

El projecte de construcció del Museu Nacional d’Andorra continua sense un pla definitiu. Tot i que la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Mònica Bonell, va avançar la intenció de construir-lo davant de l’edifici administratiu de Prat de la Creu, la cònsol menor d’Andorra la Vella, Olalla Losada, ha confirmat que, fins ara, no s’ha presentat cap projecte concret al comú.
“Hem tingut algunes converses per demanar-los aquesta idea, però per poder valorar-la, necessitem que estigui ben redactada i amb un projecte ferm. Hem demanat reunions per rebre el traspàs de les idees i convertir-les en projecte, però de moment no tenim cap projecte” ha explicat Losada.
A més, la cònsol ha afegit que si aparegués una proposta més interessant o beneficiosa per a la ciutadania durant el desenvolupament del projecte, aquesta seria valorada.
Mig miler de racions de calçots
La cònsol ha fet aquestes declaracions en el marc de la tradicional Calçotada popular, que s’ha celebrat aquest diumenge amb la distribució de 500 racions de calçots. L’esdeveniment, organitzat per la Societat Agrícola i la Secció de Crèdit de Valls amb la col·laboració de la Confraria d’Escudellaires d’Andorra la Vella, ha tingut lloc a l’aparcament Prada Casadet.
Losada ha destacat que aquesta calçotada forma part de l’agermanament gastronòmic entre Andorra la Vella i Valls, iniciat l’any 1967, amb un intercanvi anual de plats tradicionals. D’aquesta manera, cada any, mentre Andorra acull la calçotada, l’any següent Valls celebra una escudellada a càrrec de la Confraria d’Escudellaires de la capital. De fet, la relació entre la parròquia d’Andorra la Vella i Valls va començar a mitjans dels anys seixanta, fruit de l’interès dels sectors gastronòmics i de l’hoteleria per promocionar-se i establir intercanvis.
Els calçots, que es podien adquirir mitjançant tiquets al preu de vuit euros, comptaven amb el distintiu d’Indicació Geogràfica Protegida (IGP) i s’han acompanyat d’una terrina de salsa romesco, un pam de botifarra sense gluten ni lactosa, una llesca de pa, vins DO Tarragona i un pitet commemoratiu de la jornada.