menu Home
AndorraEconomiaPólitica

Alemanya expressa interès per invertir a Andorra després de l’acord amb la UE

Ingrid Monreal | 23 d'octubre de 2024

Alemanya ha expressat el seu suport al procés d’aproximació d’Andorra a la Unió Europea, en la primera visita oficial d’un membre del govern alemany al Principat. La ministra d’Estat per Europa i Clima d’Alemanya, Anna Lührmann, ha destacat durant la seva visita, l’interès creixent del seu país per invertir a Andorra, aprofitant les oportunitats que oferirà l’acord d’associació amb la UE.

Aquesta trobada històrica, en el marc dels 30 anys de relacions diplomàtiques entre ambdós països, ha servit per consolidar les relacions comercials i econòmiques, especialment en el camp de la cooperació financera i la no doble imposició.

La ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, ha ressaltat que la visita enforteix els vincles de cooperació i ha subratllat la importància d’impulsar un nou conveni que beneficiï el creixement econòmic d’ambdós països. I és que les importacions des d’Alemanya han crescut considerablement els últims anys, superant els 104 milions d’euros el 2024, fet que demostra l’increment de la presència alemanya al mercat andorrà.

A més de tractar temes econòmics, les dues mandatàries han abordat qüestions de canvi climàtic i igualtat de gènere, i han reafirmat el compromís amb programes de mobilitat juvenil entre Andorra i Alemanya.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play