menu Home
AndorraPólitica

El PS presenta 11 esmenes per la llei de jocs d’atzar

Ingrid Monreal | 9 de juliol de 2024

El grup parlamentari Socialdemòcrata ha manifestat la seva contrarietat amb les modificacions que vol dur a terme el govern amb la llei de jocs d’atzar.

I és que la formació considera que el secretari general del joc ha de ser elegit per tot el consell general i no esta d’acord amb la rebaixa que planteja govern sobre les sancions que es poden arribar a fer.

Els socialdemòcrates advoquen per propostes com que el text final esclareixi que l’objecte ha de ser la lluita contra el joc excessiu i patològic – un problema de salut reconegut per l’Organització Mundial de la Salut (OMS) – i que cal invertir en projectes destinats a la seva prevenció i erradicació, amb la col·laboració de les associacions.

En aquest sentit, el president del partit, Pere  Baró ha detallat algunes de les 11 esmes fetes al projecte de lleis dels jocs d’atzar.

 

 

També consideren que el telèfon per contactar en cas de problemes que hi ha actualment, hauria de ser gratuït i no de pagament. A més, hauria de tenir la seva publicitat dins de totes les cases de apostes i casinos per a la gent que ho necessiti.

Al seu torn, la consellera general, Susana Vela ha recalcat els problemes actuals que hi ha amb la població del país i ha demanat ajuda per aquests casos.

 

 

Sobre les sancions, el Grup Parlamentari és ferm en mantenir-les o, fins i tot, apujar-les. Per això proposa que les infraccions greus rebin una multa que pugui arribar a un import d’1 milió d’euros i de 5 milions d’euros en cas de ser molt greu. També es destaca la necessitat que les sancions siguin finalistes, fet pel qual proposa que la recaptació vagi íntegrament a finançar la Unitat de Conductes Addictives del SAAS i a programes de Lluita contra aquestes.

Finalment, les esmenes dels socialdemòcrates també recullen la necessitat de modificar el Pla Nacional de les Drogodependències i la creació d’una pàgina web específica que tracti únicament les recomanacions del joc responsable, un procediment habitual en països del nostre entorn.

Written by Ingrid Monreal




  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play