menu Home
AndorraGeneralSocietat

El col·legi espanyol María Moliner deixa 22 alumnes en llista d’espera

Ingrid Monreal | 3 de juliol de 2024

El col·legi espanyol María Moliner ha publicat aquest dilluns el llistat definitiu de les admissions; un llistat en el qual hi ha una nova línia de batxillerat que ha permès donar cobertura a 35 alumnes més, però que n’ha deixat 22 en llista d’espera. N’hem parlat amb el ministre conseller de l’ambaixada espanyola, Enrique Conde, que ens ha explicat com ha anat el procés per garantir una plaça als alumnes procedents del col·legi Janer i del Sagrada Família que inicialment s’havien quedat fora.

 

 

Amb tot, Conde ha deixat clar que aquests 22 alumnes que han quedat en llista d’espera, procedeixen d’altres sistemes educatius, o que s’escolaritzen per primera vegada al país.

 

 

El ministre conseller també ha explicat que des de la delegació espanyola a Andorra estan en procés de creació d’un batxillerat artístic al Sant Armengol; opció que alliberaria places i permetria cobrir la llista d’espera.

 

 

Pel que fa als alumnes d’ESO, Conde ha assegurat que tindran la plaça garantida, ja que es tracta d’educació obligatòria i, per tant, els alumnes pendents d’entrar a l’institut podran iniciar el curs amb normalitat.

 

 

Recordem que la falta de places per estudiar batxillerat en el sistema educatiu espanyol, fa uns mesos va generar queixes dels pares perquè no hi havia prou oferta per acollir tots els alumnes  que enguany han finalitzat l’educació secundària obligatòria als diversos centres confessionals, Sant Ermengol, Janer i Sagrada Família, i del María Moliner.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play