menu Home
AndorraEconomia

L’observatori del comerç comença a funcionar amb una diagnosi entre el 2019 i aquest any

Ingrid Monreal | 25 de juny de 2024

Un estudi comparatiu sobre la situació del comerç abans de la pandèmia i l’actualitat, i enquestes a turistes centrades en l’àmbit comercial; són les dues primeres accions que durà a terme l’observatori del comerç. Es tracta d’un organisme integrat per Andorra Turisme i la Cambra de Comerç, Indústria i Serveis, que ara tot just comença a caminar un cop les dues parts han signat el conveni de col·laboració.

Precisament el president de la Cambra, Josep Maria Mas, ha explicat que aquesta eina pretén impulsar la sostenibilitat del comerç a través de l’anàlisi de les dades relacionades amb l’activitat comercial i turística. I la directora de la Cambra, Sol Rossell, ha concretat que l’observatori “recopilarà, analitzarà i difondrà estudis, informes i enquestes sobre l’activitat comercial”.

Tot recordant que el comerç continua sent un dels pilars fonamentals de l’economia del país, Mas ha expressat el desig que l’observatori pugui aportar conclusions i reptes per poder tirar endavant la diversificació. En aquest sentit, durant la roda de premsa de presentació de l’observatori, que s’ha fet aquest matí, ha posat en relleu que el fet de disposar de dades, estudis i anàlisis quantitatius i qualitatius permetrà aprofundir en una reflexió sobre el model actual.

Al seu torn, el ministre de Turisme i Comerç, Jordi Torres, ha destacat la importància d’aquest per posar totes les dades en conjunt i decidir les accions a dur a terme, ja que servirà per “posar totes les dades en conjunt” i poder tenir “una foto per emprendre les accions que pertoquin”.

Torres també ha reivindicat la utilitat de l’observatori, valorant alhora que sigui fruit de la col·laboració publico-privada.

Written by Ingrid Monreal





  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play