menu Home
AndorraSalut

Creand Fundació i Trana ofereixen una conferència sobre el deteriorament cognitiu en l’esclerosi múltiple

Ingrid Monreal | 21 de maig de 2024

Coincidint amb la commemoració del Dia mundial de l’esclerosi múltiple, que se celebra el 30 de maig, i que enguany també coincideix amb el 30é aniversari de la creació de l’associació dedicada a la malaltia, Creand Fundació i Trana, organitzen conjuntament una conferència sobre el deteriorament cognitiu.

La sessió anirà a càrrec de Carolina Cerqueda, neuro-psicòloga, i de Lluís Ramió, doctor en neurologia i director mèdic de la Fundació Hospital d’Olot i Comarcal de la Garrotxa. Ambdós explicaran quins són els símptomes dels dèficits cognitius en l’esclerosi múltiple, com poden afectar la vida quotidiana de les persones que ho pateixen i quins són els factors que influeixen en aquesta afectació.

Cerqueda i Ramió, coincideixen en que actualment la rehabilitació cognitiva és el tractament que ha demostrat ser més eficaç per millorar aquesta afectació i reduir-ne l’impacte en l’evolució i la qualitat de vida de les persones afectades.

Recordem que l’esclerosi múltiple és una malaltia auto-immune i neuro-degenerativa del sistema nerviós central. Actualment és la principal causa de discapacitat d’origen neurològic en adults joves, i per les seves característiques, causa un impacte molt important tant en les persones afectades com en el seu entorn personal, familiar, laboral i social.

L’acte tindrà lloc dilluns vinent, dia 27 de maig, a les 18:30h, a l’edifici Creand. Cal fer inscripció prèvia, trucat al telèfon 88 88 88.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play