menu Home
Andorra

La policia participa en la conferència de caps d’Interpol

Ingrid Monreal | 14 de maig de 2024

La importància de crear un front comú per combatre el crim organitzat transnacional ha centrat la conferència anual de caps d’Interpol celebrada a Lió, França, en la qual ha pres part el sergent major Robert Guirao, responsable de l’Oficina Central Nacional d’Interpol a Andorra.

En la reunió s’han aprovat per part dels 321 delegats de 136 països assistents, una sèrie de compromisos dirigits a enfortir l’intercanvi d’informació amb la finalitat de reforçar les eines que els països membres tenen al seu abast.

En aquest sentit, s’ha destacat com a element fonamental l’ampliació de l’accés a la xarxa de comunicacions policials segures per a unitats especialitzades i punts de control fronterers, s’ha encoratjat els països membres a compartir més dades criminals a través de les 19 bases de dades de l’organització, i  s’ha posat en relleu el mecanisme Global Rapid Intervention of Payments per interceptar el frau financer cibernètic. I és que, des del llançament d’aquesta eina, Interpol ha ajudat els països membres, també Andorra, a interceptar més de 500 milions de dòlars vinculats a processos criminals.

Durant la trobada també s’ha subratllat la necessitat d’efectuar més intercanvis de dades sobre organitzacions terroristes, els seus mecanismes de suport i qualsevol vincle amb el crim organitzat.

Finalment i per protegir les persones més vulnerables, en la conferència s’ha animat a les oficines centrals nacionals a fer més ús de la base de dades internacional d’explotació sexual infantil i de les notificacions per advertir sobre depredadors sexuals per tal d’identificar delinqüents i protegir les víctimes.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play