menu Home
AndorraEconomia

La regularització dels permisos dels temporers incrementa el saldo migratori un 81,2%

Ingrid Monreal | 13 de maig de 2024

La regularització dels permisos dels temporers ha incrementat el saldo migratori durant el 2023, en un 81,2% respecte a l’any anterior. Així ho publica aquest dilluns el Departament d’Estadística, que detalla que durant l’any passat, un total de 6.045 persones provinents d’altres països es van establir al Principat. Destaquen, per sobre de la resta de nacionalitats, els immigrants espanyols i els d’altres nacionalitats.

D’altra banda, van marxar del país 2.638 persones, un 10,4% més respecte a l’any anterior, quan la xifra va ser de 2.390 persones. Per característiques demogràfiques, els que més han migrat són homes, espanyols o d’altres nacionalitats, i amb una edat compresa entre els 20 i els 39 anys.

Pel que fa al saldo migratori per trams d’edat és negatiu en les edats més elevades, el que significa que a partir dels 70 anys han marxat més persones de les que han arribat, mentre que en les franges d’edat entre 20 i 49 anys és dona el cas contrari.

Pel que fa a la nacionalitat, els andorrans i portuguesos continuen tenint un saldo migratori negatiu, mentre que el col·lectiu d’altres nacionalitats i els espanyols, continuen a l’alça.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play