menu Home
AndorraSocietat

L’APTA reclama tenir “una visió pròpia de l’urbanisme”

Ingrid Monreal | 10 de maig de 2024

L’Associació de Propietaris de Terres Andorranes, l’APTA, considera que el Principat ha de tenir una visió pròpia de l’urbanisme, ja que tot i que l’habitatge és un problema generalitzat arreu, no es poden imitar les solucions que s’implementen en d’altres zones.

Mitjançant un comunicat fet públic aquest dijous, l’entitat recorda que només queda un 5% de terra no construïda en mans de la propietat privada -uns 25 quilòmetres quadrats- que no es pot malbaratar per manca d’una bona planificació. Per aquest motiu, afirmen, és transcendental saber quin país volem i quin tipus d’empreses volem fer venir, ja que, a parer seu, haurien de ser empreses que aportin alt valor afegit i que no requereixin excessiva mà d’obra.

Paral·lelament, des de l’APTA assenyalen que les administracions han de trobar l’equilibri entre fer tot el possible perquè els habitants del país puguin viure dins les nostres fronteres i evitar un intervencionisme que perjudica greument el mercat de lloguer.

D’altra banda, també consideren que seria un error prendre com a referència un preu de lloguer de 8 euros el metre quadrat a tot el territori, sense tenir en compte les grans diferències d’ubicació, de materials de construcció o d’any d’antiguitat de l’habitatge. Per totes aquestes qüestions, i també per la gran preocupació que generen les evolucions dels plans d’urbanisme, afirmen que se senten perjudicats i desposseïts, tant a nivell de valor com de drets.

Written by Ingrid Monreal

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play