menu Home
AndorraSuccessos

Implementació de passos alterns entre Anyós i l’Aldosa a partir d’aquesta nit

Ràdio Valira | 19 d'abril de 2024

Després dels treballs per protegir la zona de l’esllavissada, el trànsit a la carretera entre Anyós i l’Aldosa es restablirà aquest divendres al vespre amb pas altern dirigit per semàfors. Al mateix temps, s’habilitarà un aparcament a un prat, a peu de carretera, perquè els veïns hi puguin estacionar durant la franja horària en què estigui tancat l’accés. El pas per a vianants es mantindrà obert en tot moment.

L’accés a les urbanitzacions afectades, el Bosquet i el Cortalet, es tancarà al trànsit rodat durant les següents franges horàries: del 24 d’abril al 3 de maig, de les 9.30 a les 19 hores; el dissabte, 27 d’abril, de les 9 a les 14 h hores. Protecció Civil ha estat al capdavant del dispositiu per gestionar la situació juntament amb el COEX, policia, bombers i el servei de circulació. Els cònsols de la Massana, Eva Sansa i Roger Fité, s’han desplaçat també a la zona per establir el pla d’actuacions amb l’equip d’enginyers i tècnics.

A hores d’ara, encara no se saben els motius de l’esllavissada tot i que Sansa remarca que el despreniment ha tingut lloc en un punt on hi havia penya, amb més possibilitats d’inestabilitat durant èpoques de canvi de temperatura.

Sobre l’esllavissada
L’incident ha tingut lloc aquest divendres de matinada, cap a quarts de sis del matí, quan s’ha produït l’enfonsament d’un tram d’uns 30 metres del carrer d’entrada a les urbanitzacions. Poc després de l’esllavissada, s’ha començat a retirar la pedra i la runa. Posteriorment, cap a les 12 hores, s’ha fet caure el tram inestable de la zona enfonsada. En aquests moments preparant la zona per procedir a la instal·lació de micropilotatges, uns treballs que requeriran talls puntuals a l’accés a les urbanitzacions.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play