menu Home
AndorraPólitica

Montaner demana a Espot que se sotmeti a una moció de confiança

Ràdio Valira | 15 d'abril de 2024

La presidenta d’Andorra Endavant, Carine Montaner, demana al cap de govern, Xavier Espot, que se sotmeti a una moció de confiança arran de les mesures que recull el projecte de llei pel creixement sostenible i el dret a l’habitatge. Unes mesures que, a criteri de Montaner, són excessivament intervencionistes. Si el cap de govern no rectifica, Montaner demana una moció de confiança, i sinó es fes, una moció de censura. “Des d’Andorra Endavant el que haviem demanat a govern era agafar el bou per les banyes, però en cap moment trencar-li”, explica Montaner.

I és que l’anunci unilateral d’aquest projecte de llei per part de l’executiu ha portat a Andorra Endavant a abandonar el grup de treball per a l’habitatge, després de quatre mesos de feina. Montaner assegura que s’han sentit enganyats i considera que amb les seves propostes, el govern ha traspassat la línia del què Andorra Endavant pot tolerar en l’àmbit de l’intervencionisme. A més, Montaner assevera que les mesures tindràn l’efecte contrari al desitjat, “tindrem més pisos a la venta i no hi hauràn pisos al mercat de lloguer, perquè als mercats no els agrada aquests cops de volant tan sobtats”, explica.

A l’espera d’aquesta rectificació, Montaner reitera que la formació continuarà treballant en els seus objectius en matèria d’habitatge. Objectius que passen per bonificar als propietaris amb una excepció fiscal de l’IRPF, per compensar la pròrroga obligada de tres anys en els contractes de lloguer; treballar en un parc públic d’habitatges a preu assequible en col·laboració amb els privats i lluitar contra les empreses “pantalla” que instal·len les seves activitats econòmiques en pisos i bloquegen així el mercat de lloguer.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play