menu Home
AndorraPóliticaSocietat

Josep Duró, president de l’APTA: “Govern fa unes lleis i desprès ens demana què en pensem”

Ràdio Valira | 12 d'abril de 2024

L’Associació de Propietaris de Terres Andorranes, l’APTA, ha convocat una reunió oberta a tots els propietaris de terres del país. Serà el proper dimarts 16 d’abril, a les 18:45h de la tarda. La trobada, que es farà a la Sala Consòrcia del Centre de Congressos de la capital, comptarà amb la presència de diversos advocats per tractar temes d’actualitat que estan afectant directament els tenidors, com ara el POUP d’Ordino i l’encaix amb la Llei del sòl. I és que el president de l’Associació, Josep Duró, ha assegurat que ara mateix hi ha un gran neguit entre el col·lectiu; i que molta gent que tenia una parcel·la de 500 metres “es troba l’endemà en que l’Administració diu que ja no es pot construir més”.

Duró també ha explicat que no només estan preocupats per la nova modificació de la Llei del Sòl, sinó també pel fet que el Govern actuï sense consultar-los res. “Una altra manera de fer política és que Govern faci unes lleis i desprès ens demani què en pensem. Quan parlem d’intervencionisme és en aquest sentit”, afegeix Duró.

El president de l’associació ha insistit en el fet que allò que demanen els propietaris està prou justificat i que hi hauria d’haver un equilibri entre els articles 27 i 33 de la Llei del Sòl que corresponen al reconeixement de la propietat privada i el dret a habitatge digne, respectivament.

Tornant a la reunió de dimarts, val a dir que anirà a càrrec dels despatxos jurídics Rossa-Pol; Xavier Jordana; Garrallà i Pérez, i el també advocat, Joan Albert Farré. Tots ells han col·laborat en l’estudi encarregat pels propietaris per a la revisió del POUP d’Ordino.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play