menu Home
AndorraGeneral

Acord entre Feceminte i Actinn per trobar sinergies entre empreses de telecomunicacions catalanes i andorranes

Ràdio Valira | 5 d'abril de 2024

Feceminte, la Federació Catalana d’Empreses de Telecomunicacions, i Actinn, el clúster de la innovació i les noves tecnologies d’Andorra, han signat un acord de col·laboració encaminat a trobar sinergies entre empreses de telecomunicacions catalanes i del Principat.

Concretament, l’acord es focalitza en divulgar conjuntament el coneixement sobre noves tecnologies, innovació i transformació digital dels negocis i promocionar la formació en aquestes matèries per crear talent i millorar les competències i habilitats de les persones que treballin o vulguin treballar en els sectors d’activitat d’ambdues entitats.

L’acord també té com a finalitat organitzar i realitzar esdeveniments i xerrades sobre noves tecnologies, innovació i transformació digital, generant networking entre empreses i oportunitats de desenvolupament, creixement i diversificació econòmica, i participar conjuntament en possibles projectes futurs nacionals o transfronterers.

En aquest sentit, el president de Feceminte, Joan Bramon, ha valorat molt positivament aquesta aliança estratègica, ja que “Catalunya i Andorra tenen molts punts en comú en el desenvolupament de les tecnologies lligades a les telecomunicacions com ara la connectivitat 5G, la internet de les coses (IoT), les ciutats intel·ligents o el Big Data, entre d’altres”.

Les empreses associades a Feceminte desenvolupen la seva activitat en el sector de les telecomunicacions com a instal·ladors, integradors de sistemes, operadors de xarxes i serveis, enginyeries, consultories, desenvolupadors d’aplicacions i solucions, fabricants de material i equipament i/o distribuïdors de material, equipament o aplicacions.

Per la seva banda, el president d’Actinn, Albert Moles, ha afirmat que “aquest acord de col·laboració ens permetrà connectar amb empreses que fomenten la innovació i l’ús de noves tecnologies en l’àmbit de les telecomunicacions i que fomentaran noves oportunitats perquè les empreses del nostre clúster creixin i siguin més competitives”.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play