menu Home
AndorraEsports

Mijares i Cornella es proclamen campions d’Andorra en gegant

Ràdio Valira | 3 d'abril de 2024

Carla Mijares s’ha proclamat aquest dimarts campiona d’Andorra, en la prova de gegant femení dels Campionats Nacionals d’Andorra, que s’ha disputat a la pista Avet de Soldeu.

Mijares s’ha imposat amb un temps d’1.40.09 guanyant a més les dues mànegues. L’han acompanyat al podi les espanyoles Arrieta Rodríguez i June Garitano, segona i tercera respectivament. Un resultat que a més millora els seus actuals 42.84 punts FIS. En acabar, Mijares explicava que ha sortit sense expectatives en el gegant, ja que és una prova que no ha entrenat tant: “Només volia fer mànigues sòlides i sortir a disfrutar”.

Iria Medina i Jordina Caminal no hi han pogut participar arran d’unes molèsties. Per la seva banda, Clàudia Garcia, ha estat 6éna i Emma Ledesma 23éna.

En gegant masculí, el campió d’Andorra de gegant ha estat Xavier Cornella, que ha estat el millor andorrà, assolint la 10éna posició en la cursa. L’esquiador, n’ha fet un balanç molt positiu i s’ha mostrat content de repetir títol de campió d’Andorra: “La cursa ha estat una mica complicada, m’ha costat trobar les sensacions en una pista molt exigent, tot i axí hem fet molt bona cursa”.

La prova se l’ha endut l’italià, Davide Leonardo Seppi, amb un crono d’1.35.38, a 0.18 sobre el francès Victor Muffat-Jeandet, i a 0.58 respecte al tercer, que ha estat l’espanyol, Aingeru Garay.

Al seu torn, Àxel Esteve ha acabat 14é, en aquesta cursa que ha suposat el seu primer contacte amb el gegant d’aquesta temporada.  Àlex Rius ha estat 17é, mentre que, de l’equip EEBE U19, Marc Fernández ha acabat 22è, Pere Cornella 35è, seguit de Pirmin Estruga en 36éna. posició; Salvador Cornella, 40é i Martí Llort, 47é. També han completat la cursa els andorrans Jan Torres que ha acabat 38é; Antoni Bea 50é i Marc Delgado, 57é.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play