menu Home
AndorraCultura

El Cineclub de les Valls estrena “Perfect Days”, una oda als petits plaers de la vida

Ràdio Valira | 3 d'abril de 2024

El Cineclub de les Valls estrena aquesta nit la programació del segon trimestre d’aquest 2024. Ho fa amb la projecció de la pel·lícula “Perfect Days” de Wim Wenders; una oda als petits plaers i una crida a un món pausat, analògic i presencial, a contracorrent amb l’actualitat del segle vint-i-u. La vicepresidenta del cineclub, Assumpció Lluís, ens avança que es tracta d’una pel·lícula “plenament japonesa: modesta, minimalista i silenciosa. És una proposta essencialment humana, que acaba sent una oda a la rutina laboral i a les relaciones humanes cotidianes”. El que busca el director és trobar la bellesa en el cotidià, la rutina i en l’ofici del “ben fet”, les petites coses que són l’essència de la vida.

La cinta ha suposat el retorn del seu director al cinema i ha estat una de les ficcions més celebrades de les últimes dècades. Val a dir que Wenders va formar part de la corrent cinematogràfica, nou corrent alemany, que va situar novament al cinema alemany en el mapa de la cinematografia de referència a Europa. I cal recordar-lo també per l’èxit que va assolir amb la pel·lícula “París Texas”, que en el seu dia va revolucionar i marcar tendència en el cinema nord-americà. Amb 79 anys, continua sent una de les figures contemporànies més reconegudes i no només en el món del cinema, ja que també és fotògraf, actor, guionista, professor universitari, productor de cinema i realitzador alemany.

“Perfect Days” es va estrenar l’any passat en el marc del 76é Festival de Cinema de Cannes, d’on es va endur el premi del jurat ecumènic i el de millor actor per a Kōji Yakusho. Aquest, interpreta a un netejador de banys públics en un exclusiu barri de Tokio; un ambient ben diferent al que l’envolta on ell viu. En destaca la interpretació que es fa més entenedora pels gestos i les expressions que no pas per les paraules. “Un personatge callat, que a la vegada aporta una gran humanitat i tendresa. Una actuació convincent d’una persona que és feliç amb molt poc”, el descriu Lluís.

De la programació del Cineclub de les Valls d’aquest segon trimestre en destaquen les col•laboracions amb el festival audiovisual d’Andorra Ull-Nu i la setmana de la diversitat cultural d’Andorra la Vella. Com és habitual, “Perfect days” començarà a les 9 de la nit al teatre Comunal d’Andorra la Vella i la projecció es farà en versió original subtitulada.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play