menu Home
AndorraEsports

Eder Sarabia, destituït

Ràdio Valira | 25 de març de 2024

El Futbol Club Andorra ha fet oficial la destitució de l’entrenador, Eder Sarabia. Aquest dilluns a la tarda, en un comunicat, el club ha anunciat la decisió presa pel consell d’administració, arran dels mals resultats del conjunt tricolor i amb l’objectiu de redreçar el rumb per mirar d’aconseguir la permanència al futbol professional.

En una temporada on només han pogut guanyar un partit com a visitant. El balanç és de 17 derrotes dels 32 partits disputats i sis punts dels darrers 33 en joc. Després de la darrera jornada, ja són els cuers de la Lliga Hypermotion i ara busquen a la desesperada la salvació que els pugui assegurar un any més en la categoria de plata del futbol espanyol.

Sarabia, va arribar al Principat el gener del 2021 i en la seva primera temporada a la banqueta del primer equip va aconseguir l’ascens a primera RFEF i jugar el play-off de promoció a segona divisió. En aquella ocasió, però, el filial de la Real Societat va evitar que l’equip assolís el salt al futbol professional.

Va ser en la segona temporada del tècnic a la banqueta, quan es va obtenir l’anhelat ascens a LaLiga; una fita històrica per a l’entitat. A més, el curs següent, en l’estrena al futbol professional, l’equip va continuar amb la seva brillant trajectòria amb una excel·lent setena posició. Uns bons resultats que, enguany, tot i un gran inici, els tricolors no han pogut mantenir.

En el mateix comunicat, l’entitat expressa el seu agraïment al tècnic, que qualifica com a un dels més importants de la història del club per la feina queha fet  en aquests poc més de tres anys dirigint l’equip. Val a dir que Sarabia no marxa sol, tampoc continuaran el segon entrenador, Jon López; el responsable de lideratge, Javier Marigorta, i l’analista Guillermo Gómez.

Una etapa que recordarà l’entitat tricolor com a una de les més exitoses de la seva història. Sobretot, perquè sota les ordres del preparador basc, el conjunt tricolor va aconseguir l’ascens al futbol professional per primera vegada a la seva història. En aquestes quatre temporades –dues de senceres–Sarabia ha dirigit 138 partits al capdavant de la banqueta tricolor amb uns números més que notables: 56 victòries, 32 empats i 50 derrotes.

Però per sobre de tot, el més destacat son les fites que s’han aconseguit amb el tècnic basc al capdavant de l’equip: el primer any va aconseguir l’ascens a la recent creada Primera RFEF i va classificar per primer cop a la història el conjunt tricolor a un playoff d’ascens a segona divisió. L’any següent va aconseguir pujar al futbol professional sense necessitat de jugar cap promoció, mentre que aquestes dues darreres temporades ha portat l’Andorra a alçar dues copes Catalunya, la segona i la tercera de la història de l’entitat.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play