menu Home
AndorraPóliticaSocietat

Una trobada esportiva interescolar, entre les propostes del Consell d’infants

Ràdio Valira | 21 de març de 2024

Els membres representants del Consell d’infants d’Andorra la Vella han presentat aquest dijous un total de sis propostes per a la capital i per a Santa Coloma relacionades amb el reciclatge, la sostenibilitat i la pràctica esportiva. Entre elles, destaquen una trobada esportiva interescolar i la instal·lació de bicicletes estàtiques generadores d’energia. “La idea de fer una jornada esportiva interescolar penso que és una ‘superproposta’. Especialment en el context de no competir, de poder treballar junts i passar-ho bé” ha subratllat, Losada. “La veritat és que ens sorprèn molt perquè a vegades no tenim la consciència d’escoltar els nens i realment fan propostes molt argumentades, tenint en compte el pressupost, el personal i la sostenibilitat. Crec que són iniciatives molt ben treballades i que els adults hem de prendre com a exemple i adoptar-les no només com a propostes del Consell d’Infants sinó com a propostes reals” ha afegit la cònsol menor.

Concretament, els alumnes de l’Escola Andorrana han proposat embellir la plaça del Consell d’Infants i fer més segurs els seus voltants, mentre que els estudiants de l’Escola Francesa d’Andorra la Vella han suggerit dissenyar un espai lúdic per fer els deures a la plaça del Poble. D’altra banda, els estudiants de l’Escola Francesa de Santa Coloma han plantejat la possibilitat d’apadrinar dos arbres per escola, mentre que els del British College han formulat la idea d’instal·lar bicicletes generadores d’energia amb l’objectiu de motivar els ciutadans a generar energia nova mitjançant activitats saludables. Finalment, els representants del Col·legi Mare Janer han proposat la jornada esportiva per fomentar el companyerisme i el treball en equip, mentre que els alumnes del Col·legi Sant Ermengol han suggerit col·locar papereres de reciclatge a diferents punts de la capital per promoure els bons hàbits.

“Creiem que un dels objectius del Consell d’infants és que ells puguin veure que no només es fan propostes i que les posem en marxa, sinó que totes aquelles propostes que els seus companys han fet també es van realitzant” ha apuntat, Losada. “És veritat que han de ser conscients que a vegades hi ha propostes que no es poden dur a terme de manera immediata, però sí que n’hi ha d’altres que s’han pogut posar en marxa d’un any per l’altre i ara les estem començant a gaudir” ha afegit, la cònsol menor de la capital.

En el marc del Consell d’infants també hi ha tingut cabuda la presentació d’actuacions per part del comú d’Andorra la Vella. En aquest sentit, Losada i Nazzaro han informat els alumnes dels diversos sistemes educatius que ja estan en marxa alguns projectes que es van aprovar el curs anterior, com ara el tema de la senyalització dels camins escolars, que s’enllestirà de cara al setembre, o la qüestió de la instal·lació de més lavabos públics als parcs infantils.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play