menu Home
AndorraSocietat

L’Associació Argentinos en Andorra celebra l’augment d’Inspeccions de Treball

Ràdio Valira | 19 de març de 2024

Des de l’Associació Argentinos en Andorra aplaudeixen l’augment d’Inspeccions de Treball que s’estan duent a terme, i que ha permès identificar anomalies en contractacions de persones desplaçades. I és que segons explica el President de l’Associació, Marcelo Ponce, moltes situacions d’abús han quedat impunes, ja que no es permetia als treballadors dur a terme les denúncies. Així, molts dels treballadors ja han tornat a l’Argentina i no han “volgut continuar insistint”, ja que quan anaven a Inspecció de Treball es trobaven en que les seves denúncies no arribaven enlloc.

I és que Ponce explica que molts treballadors no s’arribaven a registrar, ja que funcionaris del Departament d’Inspecció de Treball al·legaven que no s’aconseguiria res. “Als directius d’aquests organismes (Policía, Interior, Inmigració) mai els hi arribaven denúncies ja que els funcionaris d’Inspecció no agafaven cap denúncia”, explica Ponce.

És per això que s’ha mostrat satisfet que s’estigui posant fil a l’agulla, i que a banda de detectar les irregularitats, també es vulgui posar fi al sistema dels treballadors desplaçats; un sistema que permet un menor control per part de les administracions. La ministra Marsol s’ha compromés així a acabar amb el que, segons Ponce, és un “forat migratori molt gran que dona la possibilitat a qualsevol empresa a practicar aquestes males praxis, ja que no hi ha un control en la contractació i el sistema andorrà no té cap possibilitat d’accedir als salaris i a la Seguretat Social”.

D’altra banda, i pel que fa a l’anunci en el canvi de quotes d’immigració, Ponce explica que no hi estan en desacord, però ha insistit en el fet que es doni a conèixer com més aviat millor, per evitar situacions de desemparament en treballadors que ja es troben al país.

Amb tot, destaca les declaracions de la ministra de Presidència, Economia i Treball, Conxita Marsol en què assegura que hi haurà una quota d’estiu, i sobretot en què es tindrà en compte les necessitats dels sectors.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play