menu Home
EconomiaSocietat

S’han de construir anualment 200 residències per resoldre la problemàtica de l’habitatge

Ràdio Valira | 15 de març de 2024

L’associació de Promotors de Catalunya considera que s’han de construir anualment 200 habitatges de primera residència a l’Alt Pirineu i Aran per poder resoldre la problemàtica de l’habitatge. L’entitat ha posat en relleu que la xifra no s’assoleix ja que la producció es centra en les segones residències, i és per això que consideren imprescindible crear una col·laboració públic-privat per a habitatge protegit. El director general de l’associació, Marc Torrent, ha demanat també que els sols que siguin de reserva de planejaments urbanístics i que normalment es troben en mans de l’administració pública, s’han de contruïr i fer-los d’accés per a la ciutadania.

Val a dir que a la Seu d’Urgell durant el 2023 només es van iniciar 5 domicilis. L’alcalde de la capital alturgellenca, Joan Barrera, ha posat en relleu que des de l’Ajuntament creuen que hi ha una problemàtica molt gran per accedir a l’habitatge, i assegura que treballen en diferents actuacions que permetin crear un parc públic amb una vuitantena de pisos. D’una banda, s’han invertit 500.000€ per la construcció o reforma d’un edifici de pisos; “els pisos del pensament” estaràn destinats per a joves, i finalment s’estàn construint habitatges de protecció oficial a un preu raonable.

  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play