menu Home
AndorraEsports

Lezkano: ‘No ens importa la classificació, ens importa el rival que tenim’

Ingrid Monreal | 15 de març de 2024

La derrota contra Zunder Palència de diumenge passat sembla estar oblidada per l’entrenador del MoraBanc Andorra, Natxo Lezkano. Tanmateix, ha reconegut que no van tenir un bon inici de partit i que, tot i haver-se mantingut durant la mitja hora restant, no va ser suficient. De moment, els tricolors mantenen un ‘coixí’ de dues places respecte al descens, aspecte que pot tornar a posar la pressió a sobre de les espatlles dels jugadors i pot ser tant positiu com negatiu. Això sí, el basc ha sigut contundent: “no ens importa la classificació. Actualment, ens importa el rival que tenim, el partit amb el qual juguem i prou”.

El pròxim dissabte rebran a un Lenovo Tenerife (20.45 hores) que s’acaba de classificar per als quarts de final de la Bàsquet Champions League. I és que la setena posició dels de Txus Vidorreta a la general no és casualitat. S’enfronten a un dels tres millors equips en atac de l’ACB amb una plantilla i un entrenador excel·lents, segons ha esmentat Lezkano. Destaquen noms com els escoltes Jaime Fernández i Kyle Guy; el pivot Giorgi Shermadini o el base Marcelinho Huertas. “Dominen totes les situacions, sobretot les d’atac directe, on són especialment perillosos” ha incidit, volent afegir que “també tenen tiradors de primeríssim nivell, i està el tema dels pivots, que són impecables”. Els canaris tenen un conjunt a la banqueta que dona enveja a qualsevol club de la Lliga Endesa.

Com ja és habitual en el plantejament dels tricolors, no entrenen de cap forma determinada en funció de l’equip que toca. Ara, però, tenen molt clar que “no hem de tornar a repetir el primer quart”, sense pensar en el que podrien haver fet a Palència. Sense baixes importants, amb la confiança que pugui comptar amb la plantilla sencera i el possible retorn de Stan Okoye, Lezkano sap que “cada dia és una oportunitat nova”. “Li podem guanyar al Tenerife, perquè no” ha declarat.

El tram final de la lliga
Queden 10 partits, el que suposa un terç de la temporada i el pròxim l’encaren com un “test per veure en quin nivell estem” ha explicat el coach. Contra el Reial Madrid van disputar uns 26 minuts molt bons, contra els cuers van ser quatre més. No obstant això, penalitza no mantenir la constància d’un bon joc en la totalitat dels matxos. No hi ha excuses. Ara, només queda recuperar la regularitat que van demostrar en els partits contra UCAM Murcia i Bàsquet Girona abans de l’aturada, que Lezkano ha tornat a recalcar que no ha sigut favorable per l’equip. “Moltes vegades hem donat la nostra millor versió i hem perdut, no passa res, t’aixeques i l’endemà a treballar” ha assenyalat. El problema d’un equip és començar “a donar bandades”.

L’arbitratge: el factor afegit

“És un factor determinant. De vegades, a favor, d’altres, en contra o passa desapercebut, no té cap influència en el marcador, ni en el joc i són els cops molt bons” ha explicat l’entrenador. A més, ha incidit en el difícil treball que tenen els col·legiats, on “venen aquí a fer el seu treball el millor possible” i han de “deixar-los tranquils”. “Han de ser molt bons i han de realitzar-ho molt bé perquè no influeixin” ha destacat. L’important és poder arribar a estar per sobre d’aquesta variant i centrar-se en el treball que han de fer a la pista. “Preocupa perquè no tenim influència en ells o és mínima” ha assegurat, factor que surt del seu marge de control.

En aquesta temporada 2023-2024, el basc va denunciar un mal criteri d’arbitratge en la roda de premsa postpartit contra el València Basket. Tanmateix, han sigut diverses les ocasions on a pista no s’ha mostrat molt content per les decisions preses durant els duels.

Written by Ingrid Monreal
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play