menu Home
AndorraPólitica

El Govern autoritza la reobertura del consolat portuguès al país

Ràdio Valira | 14 de març de 2024

La proposta de la ministra d’Afers Exteriors, Imma Tor, en relació amb l’inici dels tràmits de la reobertura del consolat de la República Portuguesa al país, ha estat aprovada pel consell de ministres aquest dimecres. La petició ha estat arran la sol·licitud per part del govern de Portugal, “on manifesten la voluntat de reobrir el consolat,” ha explicat el portaveu del Govern, Guillem Casal. L’executiu ha respost positivament la demanda amb motiu del “volum de residents portuguesos a Andorra que requereixen atenció consular”, ha explicat el portaveu de Govern, Guillem Casal.

Aquesta reobertura encara no té cap data fixada, ja que tal com ha indicat Casal, “no és una gestió andorrana” sinó que correspon al govern de la República Portuguesa dur a terme els passos i tràmits necessaris. Una vegada s’acompleixi, els residents portuguesos es podran estalviar els desplaçaments a Barcelona per a la tramitació burocràtica i de renovacions.

Com a repàs històric, el primer consolat general de Portugal a Andorra va ser aprovat pel Govern el 20 de maig del 1998, tot i que es va tancar en el moment de l’obertura de l’ambaixada de Portugal a Andorra el 2003. Aquesta va tancar el 10 de gener del 2012. D’ençà d’aquest tancament, Portugal compta amb un ambaixador acreditat amb residència a Madrid, amb una cònsol general resident a Barcelona i amb un cònsol honorari resident a Andorra.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play