menu Home
AndorraGeneralSocietat

Activitats pel 31é aniversari de la Constitució

Ràdio Valira | 13 de març de 2024

Aquest dijous, 14 de març, Andorra celebra el 31é aniversari de la Constitució; una data que representa un abans i un després en la història recent del país. Per tal de celebrar-ho, el Consell General, ha preparat un seguit d’activitats adreçades a tots els públics, amb l’objectiu de comunicar a tothom la rellevància d’aquest text constitucional. Els actes donen el tret de sortida avui mateix amb les jornades de portes obertes i demà dijous, els esdeveniments de caràcter cultural prendran protagonisme.

Així doncs, aquesta tarda entre les 17h i les 20:30h es podran visitar les dependències del Consell General, i l’exposició “Casa de la Vall: Domus Concili” de Xavier Llovera, que fa un repàs dels 800 anys de la història de l’edifici. A les 17h de la tarda, al mateix consell general es duran a terme tallers creatius a més d’un berenar per a infants.

Demà, la jornada arrencarà a les 11:15h amb una actuació musical del conjunt d’acordions de l’Institut de Música i la Grossband; l’audició de sardanes, i com és habitual, el tradicional concert de la Constitució a càrrec de l’ONCA, que tindrà lloc a les 12h del migdia al Centre de Congressos de la capital.

En aquesta ocasió, l’ONCA i la Jonca compartiran escenari amb una formació orquestral de trenta-una cordes i la participació del solista de guitarra convidat, Rafael Serrallet. La primera part del programa comptarà amb peces recuperades del segle XX amb autors del país, com Enric Marfany amb “L’aprenent de rellotger” i Josep Fontbernat amb “Glossa sobre la cançó Plora cor meu”, i de compositors catalans que van dedicar obres a Andorra, com Pere Jordà i Agustí Borgunyó.

A les 14h de la tarda, es donarà per finalitzada la jornada de portes obertes al Consell General, i a les 18h, se celebrarà la sessió tradicional de la Constitució. La jornada, acabarà amb la il·luminació de Casa de la Vall, entre les 19h i les 22h.
  • cover play_circle_filled

    Ràdio Valira
    La ràdio d'aquí

  • play_circle_filled

    RAC1
    Andorra

play_arrow skip_previous skip_next volume_down
playlist_play